Maia Sandu: Dodon vrea ordine în Parlament, după ce au început să se vândă şi deputaţii lui compromişi

Maia Sandu
Maia Sandu (gov.md)

„Igor Dodon s-a trezit că nu-i place Parlamentul”, a punctat liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în contextul declaraţiilor şefului statului de la sfârşitul săptămânii trecute privind migrarea deputaţilor de la o fracţiune la alta în legislativ, fapt ce a dus la dizolvarea majorităţii parlamentare.

Totodată, Maia Sandu a ţinut să-i amintească preşedintelui Dodon că o mare parte din acest Parlament este rodul cooperării lui cu fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Atunci când noi protestam în stradă împotriva capturării statului de către Plahotniuc şi împotriva sistemului mixt, socialiştii lui Dodon ridicau ascultători mâna pentru sistemul care a adus şi mai multă corupţie în Parlament. Dodon îşi schimbă feţele de la o zi la alta.

Mai ieri, Igor Dodon a votat bucuros alături de Candu şi deputaţii pe care tot el acum îi acuză de corupţie pentru demisia guvernului nostru şi înscăunarea guvernului lui neisprăvit. Acum, după ce au început să se vândă şi deputaţii lui compromişi, cică vrea ordine în Parlament. El nu ordine vrea, ci supunere faţă de el”, se arată într-un mesaj al preşedintei PAS pe pagina sa de socializare.

Ce vrea Dodon e mai puţin important, consideră politiciana, punctând că în aceste momente contează ce vor oamenii. „Oamenii vor ca toţi cei care au dat şi au luat ʻkulioaceʼ (pungi - n.r.) să plece”.

Amintim că la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul emisiunii sale „Preşedintele Răspunde”, nemulţumit că socialiştii au rămas fără majoritate, iar Guvernul fără susţinere, Igor Dodon a declarat că „asta-i pozor (ruşine n.r.), asta-i bătaie de joc de Parlament, de democraţie, de opinia cetăţenilor. Eu sunt ferm convins că marea majoritate a cetăţenilor le e ruşine de ceea ce se întâmplă în Parlamentul Republicii Moldova”.

Mai mult decât atât, şeful statului insistă că Plahotniuc ar fi responabil de migrarea deputaţilor de la democraţi la Partidele „Pro Moldova” şi Şor, insinuând că acesta din urmă „încearcă să joace pentru a o ajuta pe Maia Sandu. Nu ştiu, poate a promis americanilor că o va ajuta pe Maia Sandu la alegerile prezidenţiale. Dacă e aşa, cum spunea acolo Maia Sandu? Măr otrăvit? Poftă bună doamna Sandu, cu măr otrăvit Plahotniuc, Candu, Şor”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe