Petiţie Pro Moldova: „Dodon, laş, trădător şi mincinos, să plece - iar moldovenii să poată trăi”

Pro Moldova afirmă că Dodon ar fi vinovat de stoparea reformelor, laşitate şi amatorism în gestionarea crizei sanitare care a dus la morţi, mii de persoane schilodite şi sute de mii de oameni rămaşi fără loc de muncă.
Grupul Pro Moldova lansează petiţia „Dodon pleacă!”
Grupul Pro Moldova lansează petiţia „Dodon pleacă!” (Pro-Moldova.eu)

Grupul parlamentar Pro Moldova, desprins din Partidul Democrat, a lansat luni, 6 iulie, o campanie naţională de colectare de semnături cu scopul ca preşedintele Igor Dodon să-şi dea demisia. Iniţiatorii şi semnatarii petiţiei îşi propun să elibereze Republica Moldova „de acest dictator umflat de orgoliu, personal responsabil de sărăcia, corupţia şi abuzurile din ţară”.

În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele Pro Moldova, Andrian Candu, a făcut apel la toţi cei care nu acceptă teroarea şi cumătrismul, corupţia şi trădarea să semneze petiţia pentru concedierea „pretinsului preşedinte”.

„Semnaţi pentru ca Dodon, laş, trădător şi mincinos, să plece. Igor Dodon nu respectă legea şi cetăţenii, el se comportă ca un bădăran care dă exemple proaste întregii ţări. Fac apel către toţi cei care au votat Dodon în 2016 - semnaţi pentru a vă retrage votul pentru această caricatură care ne discreditează ţară.

Ne adresăm cetăţenilor din ţară şi de peste hotare, societăţii civile şi partidelor politice: a venit momentul să ne solidarizăm pentru ca Dodon să plece, iar moldovenii să poată trăi”, a declarat Andrian Candu.

În opinia Pro Moldova, Igor Dodon ar fi vinovat de sechestrarea cetăţenilor care nu sunt de acord cu politica lui, minciună şi corupţie în faţa întregii ţări: sacoşe cu bani, acorduri şi proiecte care promovează interese financiare obscure, laşitate şi vasalitate în raport cu un stat străin, stoparea reformelor, laşitate şi amatorism în gestionarea crizei sanitare care a dus la morţi, mii de persoane schilodite şi sute de mii de oameni rămaşi fără loc de muncă, izolare internaţională şi renunţare la cursul european al ţării.

Mai mult, ar fi fost reanimate practicile de înspăimântare şi demonstraţie de forţă disproporţionată în raport cu cetăţenii şi oponenţii politici - trădarea principiilor fundamentale din Constituţie.

Abuzurile şi faptele incriminate lui Igor Dodon de către deputaţii grupului parlamentar Pro Moldova au fost făcute publice pe o pagină de internet unde poate fi semnată petiţia on-line. Aceasta va mai fi accesibilă în corturi care, „de mâine, vor fi instalate în toată ţara”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe