Virusul Wuhan în Moldova: 15 cazuri noi confirmate oficial ridică numărul bolnavilor la 109

Epidemie de coronavirus în China
Epidemie de coronavirus în China (Nicolas Asfouri/AFP/Getty Images)

Pe parcursul zilei de luni 23 martie, în Republica Moldova au fost procesate 115 probe, dintre care au fost confirmate oficial 15 cazuri noi de infecţie cu virusul comunist. Numărul total al bolnavilor se ridică la 109 cazuri.

Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia, astăzi au fost înregistrate 4 cazuri de import, dintre care 2 persoane revenite din Franţa, un caz din Ucraina de la mănăstire şi un caz din Cehia.

Local sunt confirmate 11 cazuri, dintre care o femeie însărcinată, încă un caz în rândul personalului medical, 4 cazuri din regiunea transnistreană şi restul pacienţilor sunt din diferite raioane ale ţării.

Totodată, ministrul sănătăţii a punctat că în Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internaţi 8 copii, a căror stare de sănătate este medie. La Spitalul Clinic Republican la momentul actual sunt internate 3 persoane, o persoană aflându-se în stare gravă medie uşoară şi două în evoluţie gravă.

Prim-ministrul Ion Chicu a ţinut să puncteze că a observat un grad mai înalt de disciplină şi conştientizare din partea societăţii a necesităţii de a se autoizola, dar totuşi a observat şi ignoranţa unora, şi „ne referim în particular la slujbele bisericeşti de duminică”.

„Din 1062 de biserici supravegheate ieri de poliţie, 375 au desfăşurat slujbele în interior, ceea ce este totalmente contrar regulilor stabilite şi deciziilor luate de Guvern. 382 s-au conformat, au desfăşurat aceste slujbe în aer liber”, a menţionat prim-ministrul, contrazicându-se oarecum, întrucât anterior a cerut de nenumărate ori cetăţenilor să stea în case pentru a nu-şi pune vieţile în pericol şi pentru a nu complica şi mai mult munca medicilor. Restul bisericilor, a menţionat Chicu, au desfăşurat slujbele fără participarea enoriaşilor, sau nu au desfăşurat deloc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe