Alexandr Slusari: Primarul satului Talmaza a rămas singur în faţa problemelor după anunţarea carantinei

Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova
Alexandr Slusari, deputatul Platformei DA în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)
Ştefan Sârbu
23.03.2020

Vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari constată că din momentul introducerii în ţară a stării de urgenţă, Guvernul de la Chişinău nu a venit cu explicaţii privind delimitarea clară a competenţelor autorităţilor centrale, raionale şi locale.

Acesta notează că primăria satului Talmaza a rămas singură în faţa problemelor după ce în baza deciziei Comisiei raionale pentru situaţia excepţională a fost anunţată starea de carantină, întrucât în localitate au fost depistate patru cazuri de infectare cu virusul Wuhan, mai nou numit şi virusul Partidului Comunist Chinez (PCC).

„Azi dimineaţă am vorbit cu primarul satului. Cu propriile forţe consilierii asigură autoizolarea în satul cu peste 7 mii locuitori şi protecţia sanitară a localnicilor.

Nu se plâng. Dar sunt miraţi că la nivel central decizia lor nu este recunoscută. Mai mult, primarul satului a subliniat că autorităţile de la Chişinău aşteaptă un deces ca să introducă carantina”, scrie deputatul pe pagina sa de Facebook.

În concluzie, Alexandr Slusari a atenţionat că satul Talmaza nu dispune de măşti şi dezinfectant în cantitatea necesară, iar poliţia nu asigură regimul special de întrare/ieşire din sat.

Numărul total al persoanelor din Republica Moldova confirmate a fi infectate cu virusul Partidului Comunist Chinez este 94: 38 cazuri de import şi 54 cu transmitere locală.

Notă: Epoch Times foloseşte termenul „virusul Partidului Comunist Chinez” pentru a face referire la noul virusul Wuhan, deoarece modul în care PCC a ales să muşamalizeze şi să gestioneze informaţiile despre acest virus a permis răspândirea acestuia în toată China, iar mai apoi în toată lumea, conducând la o pandemie globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor