Virtute versus crimă. Eveniment internaţional. Protest la Ambasada Chinei din Bucureşti

Practicantă Falun Dafa în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti. (Epoch Times România)
Loredana Diacu
14.05.2023

Zeci de milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc sâmbătă, 13 mai, Ziua Internaţională Falun Dafa, practică tradiţională de qigong bazată pe un set de exerciţii cu mişcări line, meditative, şi pe învăţături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă.

În România, momentul a fost marcat printr-un protest paşnic la Ambasada Chinei din capitală, urmat de o serie de evenimente de informare a publicului despre specificul Falun Dafa şi beneficiile pe care aceasta le aduce.

Scopul protestului din faţa ambasadei chineze a fost de a reaminti opiniei publice faptul că regimul de la Beijing a lansat o persecuţie extrem de crudă la adresa aderenţilor practicii, persecuţie transformată într-un adevărat genocid, au explicat participanţii la protest. Persecuţia a fost lansată în anul 1999 de dictatorul comunist Jiang Zemin - care era nemulţumit de faptul că practica devenea tot mai îndrăgită şi populară, numărul aderenţilor ei depăşindu-l pe cel al membrilor partidului comunist - şi continuă şi în zilele noastre.

"Este Ziua Internaţională Falun Dafa. Astăzi sărbătorim 31 de ani de la prezentarea publică a practicii, pentru prima dată în China, de către domnul Li Hongzhi. Este o practică ce a adus foarte multe binefaceri în vieţile a milioane de oameni, care au ajuns să relaţioneze mai bine prin aplicarea în viaţa de zi cu zi a principiilor acestea universale - Adevăr, Compasiune, Toleranţă - care, după înţelegerea mea, sunt necesare în întreaga lume.

Ceea ce încerc eu să fac prin respectarea lor este să fiu autentică, să fiu binevoitoare şi să mă stăpânesc, să fac faţă provocărilor existenţei cu calm, cu seninătate şi să înţeleg de ce se întâmplă acele lucruri, pentru că am convingerea căpătată prin practica de o viaţă că binele se răsplăteşte cu bine şi răul cu rău, deci dacă mi se întâmplă ceva care nu este tocmai convenabil pentru mine, încerc să înţeleg în ce fel am atras acea situaţie, să mă corectez şi să îmi trag concluziile după aceea despre cum funcţionează aceste principii", a declarat Gela, practicantă Falun Dafa.

"Este vorba despre ceea ce face Partidul Comunist Chinez prin faptul că îşi bagă în lagăre cetăţenii. Dacă eşti creştin, dacă eşti uigur, dacă eşti practicant Falun Dafa pur şi simplu eşti luat, băgat în lagărele comuniste şi ceea ce e şi mai grav este că ai şanse foarte mari să ţi se recolteze organele pe viu. Asta pentru că acei oameni buni, acei oameni deosebiţi care funcţionează după principii morale sunt şi oameni foarte sănătoşi. Şi atunci acest guvern, acel partid de gangsteri a considerat că ar fi oportun să facă treaba asta.

Nu ştiu cât de mult reuşim noi să atragem atenţia asupra acestor crime pentru că societatea asta nu prea mai e atentă, oamenii în general nu prea mai empatizează cu astfel de lucruri. Ceea ce e foarte grav! Înseamnă că societatea în care trăim nu evoluează, se pare că degenerează. Dacă astfel de crime şi astfel de agresiuni se întâmplă în secolul ăsta iar noi nu reacţionăm în niciun fel înseamnă că am devenit imuni şi nu există nicio formă de evoluţie, poate doar tehnologică", a afirmat Andrei, unul dintre participanţii la protestul de la ambasadă.

Având în vedere faptul că ziua de 13 mai este ziua când se celebrează practica, participanţii la protestul paşnic - cu toţii aderenţi Falun Dafa - au vorbit şi despre modul în care practica le-a îmbunătăţit viaţa.

"Falun Dafa este o practică de cultivare a minţii şi a corpului care are cinci exerciţii fizice, însă accentul se pune pe partea morală, urmând aceste trei principii - Adevăr, Compasiune şi Toleranţă. În viaţa de zi cu zi încerc să le aplic, în interacţiunea cu ceilalţi, când dau peste o problemă. Falun Dafa îmi aduce calm în viaţa asta de zi cu zi agitată, mă simt mult mai calm după ce practic. Se pare că în ziua de astăzi este greu să fii un om moral, partea asta mi se pare că mi-a adus un foarte mare plus în viaţă", a explicat Alin.

"Eu am găsit foarte bune aceste principii - Adevăr, Compasiune, Toleranţă - şi cred că dacă toţi am fi puţin mai buni, mai corecţi, societatea s-ar îmbunătăţi foarte mult", a adăugat Alex.

Redăm comunicatul Asociaţiei Falun Dafa pe tema semnificaţiei zilei de 13 mai şi a persecuţiei ce are loc în China:

Semnificaţia zilei de 13 mai

Ziua de 13 mai marchează împlinirea a 31 de ani de când populara practică de qigong a fost prezentată publicului larg din China de către domnul Li Hongzhi.

Bazată pe un set de exerciţii cu mişcări line, meditative, şi pe învăţături morale centrate pe principiile Adevăr, Compasiune şi Toleranţă, îndrăgita practică tradiţională chineză a schimbat în bine viaţa a milioane de oameni de pe toate continentele, cărora le-a îmbunătăţit sănătatea şi le-a adus echilibru şi pace interioară.

De când a fost prezentată publicului chinez, Falun Dafa - cunoscută şi sub numele de Falun Gong - s-a răspândit în întreaga lume, căci beneficiile pe care practicarea ei le aduce oamenilor transcend graniţele naţionale şi culturale. Toţi oamenii, indiferent de naţionalitate, religie, cultură, îşi doresc să fie mai sănătoşi şi să trăiască în armonie cu cei din jur. Aşadar, din Sydney până la Stokholm, din New York până la Paris, de la Tokyo până la Bucureşti, Cluj sau Timişoara, Falun Gong se practică în parcurile publice din peste 100 de ţări, învăţăturile sale fiind disponibile gratuit în zeci de limbi.

Falun Dafa - Începuturile

Pe 13 mai 1992, într-o şcoală modestă din nord-estul Chinei, maestrul practicii, domnul Li Hongzhi a început să predea pentru prima dată în public Falun Dafa, introducând în China modernă o practică cu rădăcini străvechi.

Nu a durat mult până când parcurile de pe tot cuprinsul Chinei au ajuns să fie pline de oamenii care făceau exerciţiile Falun Dafa şi, mai important, care încercau să îşi ducă viaţa de zi cu zi urmând principiile Adevăr, Compasiune, Toleranţă. Esenţa învăţăturilor Falun Dafa este tocmai respectarea acestor trei valori universale care stau la baza moralităţii în întreaga lume, aducând celor ce practică armonie, calm interior, optimism şi totodată o înţelegere profundă a vieţii şi a universului din jurul lor.

În semn de apreciere pentru beneficiile pe care le aduce societăţii în mod gratuit, mai multe oraşe ale lumii au declarat ziua de 13 mai drept Ziua Internaţională Falun Dafa, practica bucurându-se de numeroase premii şi recunoaştere internaţională. Fondatorul Falun Dafa, domnul Li Hongzhi a fost, la rândul său, nominalizat la premiul Nobel pentru Pace.

Preţuită în toată lumea liberă, persecutată de regimul comunist de la Beijing

La doar 7 ani după ce a fost adusă în public, Falun Dafa era practicată - potrivit statisticilor oficiale ale Guvernului de la Beijing - de 70 până la 100 de milioane de chinezi. Beneficiile aduse societăţii erau de necontestat: având parte de o sănătate mai bună, practicanţii nu împovărau sistemul medical al Chinei. Munceau mai mult, erau sârguincioşi şi, în virtutea principiilor promovate de şcoală, erau responsabili şi aveau grijă de cei din jur.

N-a contat. În momentul în care numărul chinezilor care practicau Falun Dafa l-a depăşit pe cel al membrilor Partidului Comunist Chinez (PCC), dictatorul Jiang Zemin, într-o mişcare politică menită să îi consolideze puterea, a dat ordin ca mişcarea să fie eradicată prin orice mijloace. De atunci - din 20 iulie 1999 - au trecut aproape 24 de ani de când regimul politic chinez îşi asupreşte propriii cetăţeni.

Astfel a fost creat Biroul 6-10, un organism extrajudiciar de tip Gestapo, specializat în coordonarea persecuţiei împotriva Falun Gong pe tot cuprinsul ţării. A urmat, în stilul consacrat al Partidului Comunist, o campanie de propagandă masivă, la nivel naţional, care viza defăimarea practicii, precum şi o întreagă pleiadă de acţiuni specifice campaniilor comuniste de epurare - crime, torturi, violuri etc.

Campania de epurare desfăşurată de PCC împotriva celor peste 70 de milioane de practicanţi a culminat cu dezvoltarea unei industrii bazate pe jaful de organe de la prizonierii de conştiinţă, vânzarea organelor pentru transplanturi aducând regimului de la Beijing miliarde de dolari. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa [aici]

De altfel, în 2022, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie prin care îşi exprimă 'îngrijorarea serioasă cu privire la rapoartele privind recoltarea persistentă, sistematică, inumană şi susţinută de stat de organe de la prizonierii din Republica Populară Chineză şi, mai precis, de la practicanţii Falun Gong'. Este una dintre numeroasele rezoluţii adoptate la nivel internaţional.

În ciuda persecuţiei conduse de PCC, Falun Dafa s-a extins în toată lumea

Practicanţii Falun Dafa - din interiorul şi exteriorul Chinei - au răspuns întotdeauna persecuţiei prin eforturi paşnice şi constante de informare a publicului cu privire la persecuţie şi de corectare a afirmaţiilor calomniatoare făcute de propaganda regimului comunist despre Falun Gong, oferind astfel un exemplu remarcabil de umanitate în faţa nedreptăţii.

La 31 de ani de la introducerea sa publicului larg în China, Falun Dafa înfloreşte în întreaga lume. Acesta este darul pe care îl sărbătorim în această săptămână.

Vă invităm să urmăriţi şi materialul video de la protest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor