Viorel Cibotaru: Buldozerul PD-ist a demolat administraţia locală din Bălţi

Viorel Cibotaru
Viorel Cibotaru (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Maria Maevschi
04.01.2018

Viceprimarul municipiului Bălţi, Igor Şeremet, şi-a anunţat marţi demisia, a doua zi Consiliul Municipal Bălţi a votat în favoarea organizării unui referendum de revocare din funcţia de primar a lui Renato Usatîi, caz pe care unii analişti politici îl aseamănă cu cel al lui Dorin Chirtoacă, contextul în care preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Viorel Cibotaru, a specificat că buldozerul PD-ist a demolat administraţia locală din Bălţi.

„Asta după Taraclia, municipiul Chişinău şi alte localităţi din ţară. Prin coruperea şi intimidarea consilierilor municipali, după cum comunică martorii, primarul interimar a fost înlocuit cu un ”gospodar” cu acte în regulă şi cu mandat de la GBC (sediul administrativ al lui Plahotniuc n.r.)”, a scris liderul PLDM pe pagina sa de socializare.

Luând în considerare faptul că în ultima perioadă tot mai mulţi primari din diferite localităţi ale republicii au demisionat, politicianul s-a arătat sigur de faptul că următorul pas al guvernării oligarhice va fi să lichideze până la capăt democraţia şi să numească direct oameni de-ai lor ca primari.

„Tot procesul de apropiere de standardele europene, de o administraţie locală eficientă şi responsabilă, de participare a cetăţenilor la treburile comunităţilor aruncat cu neruşinare şi cinism la gunoi”, a conchis Cibotaru.

Amintim că la 19 noiembrie, la Chişinău a avut loc referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar al capitalei, organizat de către socialişti, care a fost, în opinia mai multor comentatori politici, un eşec din cauza neprezentării oamenilor la vot.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor