[VIDEO] VIRAL: Un câine execută genuflexiuni perfect sincronizate cu stăpânul său

Câinele Dooma face genuflexiuni. (Prin amabilitatea lui @doomasquats)
Deborah George
07.10.2024

De fiecare dată când merge la sală, medicul Evan Strahl din Bothell, căruia îi place să ridice greutăţi, este însoţit de loialu său câine.

Oriunde merge el, Dooma, prietena sa canină, îl urmează în mod constant. Când el se apucă de haltere pentru a face genuflexiuni, ea este acolo, lângă el. Iar când el începe să facă genuflexiuni, la fel face şi ea.

Dooma, care este un câine de serviciu, a cucerit inimile oamenilor din întreaga lume după ce un videoclip viral a surprins-o făcând genuflexiuni în sala de gimnastică, chiar alături de stăpânul ei din statul Washington.

Dooma, un malinois belgian de trei ani şi jumătate, este câinele de serviciu al doctorului Strahl şi concurează alături de alţi câini sportivi, antrenaţi la nivel profesionist. Aceasta i-a fost trimisă la vârsta de 15 săptămâni din Olanda, unde a fost pregătită riguros pentru a-şi îndeplini rolul de câine de serviciu.

Câinele de serviciu Dooma şi stăpânul său, Evan Strahl. (Prin amabilitatea @doomasquats)
Câinele de serviciu Dooma şi stăpânul său, Evan Strahl. (Prin amabilitatea @doomasquats)

Când Dooma era doar o căţeluşă, Dr. Evan Strahl, în vârstă de 35 de ani, un luptător profesionist care lucrează la îmbunătăţirea sănătăţii sale, a început să o dreseze pentru a face genuflexiuni cu scopul de a-i întări musculatura picioarelor. A fost nevoie de aproape un an pentru ca ea să stăpânească perfect tehnica. După ce a văzut-o pe Dooma repetând aceste genuflexiuni de sute de ori, Dr. Strahl nu a fost deloc surprins când a observat cum începe să îi imite activităţile în sala de sport, executând genuflexiuni şi dând veselă din coadă.

„Nu m-a surprins deloc pentru că era un lucru foarte tipic pentru Dooma. Dooma face mereu lucruri neobişnuite”, a declarat el pentru The Epoch Times.

Totuşi, ceilalţi participanţi la sală au fost uluiţi să vadă o scenă atât de inedită – un câine care executa genuflexiuni în perfectă sincronizare cu stăpânul său.

Dooma, câinele de serviciu, face genuflexiuni chiar lângă stăpânul său, Evan Strahl. (Prin amabilitatea @doomasquats)
Dooma, câinele de serviciu, face genuflexiuni chiar lângă stăpânul său, Evan Strahl. (Prin amabilitatea @doomasquats)

„Au fost foarte surprinşi”, a spus Dr. Strahl. „Am crezut că este un lucru normal pe care câinele cuiva îl poate face. Aşa că nu m-a şocat chiar atât de mult când am văzut-o, dar alţi oameni păreau să fie şocaţi de ea.”

Dr. Strahl a înregistrat-o video cum făcea genuflexiuni, doar pentru a râde, şi a postat înregistrarea online. Nu avea nicio idee că va ajunge să fie virală.

Reacţiile la isprăvile lui Dooma au fost extrem de pozitive. „Tuturor le-a plăcut foarte, foarte mult,” a spus Dr. Strahl. „Mulţi oameni au făcut comentarii amuzante despre asta.”

„Dooma face genuflexiuni mai bine decât oricine din sala mea”, a comentat cu umor un telespectator. „Bună treabă Dooma!”

Viaţa lui Dooma a început în Olanda, unde a fost crescută de Hans Pegge, un specialist dedicat creşterii celor mai buni prieteni ai omului pentru a deveni câini de serviciu şi ofiţeri K9, antrenaţi să prindă infractori.

„Hans Pegge a salvat vieţile multor oameni şi a adus o contribuţie imensă în lumea canină,” a spus Dr. Strahl, referindu-se la cel care a început dresajul lui Dooma încă de când era un pui.

Dooma este extrem de talentată. „Concurează într-o varietate de sporturi canine şi a câştigat toate probele la care a participat până acum”, a declarat Dr. Strahl.

Dooma, un malinois belgian de 3 ani şi jumătate, a fost antrenat să facă genuflexiuni pentru a-şi întări picioarele din spate. (Prin amabilitatea @doomasquats)
Dooma, un malinois belgian de 3 ani şi jumătate, a fost antrenat să facă genuflexiuni pentru a-şi întări picioarele din spate. (Prin amabilitatea @doomasquats)

Repertoriul ei de trucuri nu se limitează la genuflexiuni; ea are o varietate de abilităţi. „Poate merge pe picioarele din spate. Poate sări foarte uşor deasupra unui camion. Poate face o mulţime de tipuri de activităţi de identificare”, a declarat Dr. Strahl.

Şi personalitatea ei? „Este foarte, foarte, extrem de hiperactivă, extrem de drăgălaşă”, a spus Dr. Strahl. „Şi poate fi, de asemenea, foarte agresivă”.

Dar munca împreună cu câini poliţişti este punctul forte al lui Dooma.

„Ea combină cele mai bune trăsături din ambele lumi”, a spus el, amintindu-şi cu mândrie cum Dooma a învins 40 de câini poliţişti masculi în competiţii. „Este un exemplu perfect de 'putere feminină', dar în acelaşi timp este şi dulce şi afectuoasă.”

Viitorul este plin de potenţial pentru Dooma, acum însărcinată cu pui. Ea continuă să facă genuflexiuni cu amicul ei, Dr. Strahl, în sala de gimnastică şi nu dă semne că se va opri prea curând.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor