[VIDEO] "Şi ce, au murit pentru noi?!" - Poliţist către rudele eroilor Revoluţiei

Timişorenii veniţi în Capitală pentru a depune coroane de flori în memoria victimelor Revoluţiei au avut neplăcuta surpriză de a fi abordaţi de poliţiştii de la circulaţie, povestesc martori.
Timişorenii abordaţi de Poliţie la Universitate (Captură video)
Loredana Diacu
21.12.2018

Autocarul timişorenilor veniţi, joi, la Bucureşti, pentru a-şi comemora eroii împuşcaţi în Timişoara şi arşi la Crematoriul din Bucureşti în însângeratul decembrie '89, a fost blocat de maşini de poliţie iar poliţiştii i-au abordat agresiv pe timişoreni, acuză, pe Facebook, Antonie Popescu, avocatul Asociaţiei 21 decembrie 1989.

"Autocarul timişorenilor veniţi în Bucureşti să-şi comemoreze morţii - oamenii împuşcaţi în Piaţa Operei, asasinaţi în Spitalul Judeţean Timişoara şi arşi la Crematoriul din Bucureşti - a fost blocat în această dimineaţa de 20 Decembrie de 5 maşini de Poliţie în Piaţa Universităţii pe spaţiul haşurat de lângă Troiţa unde oprise în afara carosabilului, ca în fiecare an, pentru depunerea unei coroane de flori în cinstea celor asasinaţi pe 21 Decembrie 1989 ... A surprins modul agresiv în care nişte tineri miliţieni de la circulaţie i-au abordat şi bruscat pe cei care în decembrie 1989 au fost în primele rânduri ...

Priviţi imaginile în care pur şi simplu prin excesul de zel şi 5 echipaje mobilizate inutil, tinerii miliţieni, deşi datori Cetăţeanului, sabotează imaginea Poliţiei şi Ministerului de Interne...!

Teodor Mărieş le-a prezentat cardul de identitate şi le-a spus să stea liniştiţi că e un scurt moment comemorativ ...
Tot în replică, tinerii MAI i-au întocmit un proces verbal de contravenţie!
Tinerii "miliţieni" au făcut totul " pentru a le strica liniştea acestui moment!:(

"Şi ce, au murit pentru noi?!" - le-a strigat puiul de miliţian unei timişorence care încerca să le spună cum a fost sacrificiul copiilor şi soţilor lor!", scrie pe Facebook avocatul.

"Incidentul", dacă îi putem spune aşa, a fost confirmat şi de preşedintele Asociaţiei 21 decembrie 1989, Teodor Mărieş.

"Eu am rămas la Universitate ca să bag autocarul pe scuarul de la mijloc, să nu încurcăm circulaţia şi să depunem coroana în linişte. Asta am făcut în fiecare an. Dar au apărut poliţiştii înainte să apară autocarul.

Eram eu şi vreo 10 inşi, cu două coroane, pe care le aveam pregătite să le depunem, una la Otopeni şi una la Crematoriu. Cei veniţi de la Timişoara se opresc întotdeauna la Universitate, ca să depună o coroană şi pentru victimele din Bucureşti. Şi noi am fost zilele trecute la ei, la Timişoara.

Poliţiştii au venit foarte nervoşi, nu am înţeles de ce, că doar văzuseră coroanele: 'Nu intră niciun autobuz aici!'. 'Sunteţi nebuni?! Sunt cei de la Timişoara! Depunem o coroană şi plecăm', le-am zis.

Până la urmă, au sărit şi ceilalţi colegi, i-au forţat să avanseze către troiţă şi am reuşit să depunem coroanele", a povestit Teodor Mărieş pentru Ziare.com.

Întrebat dacă s-a mai întâmplat aşa ceva în anii precedenţi, acesta a răspuns răspicat: "Niciodată!".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor