VIDEO. Angajaţii Electrolux, protest în magazinele Flanco şi Altex. Vin cu jalba-n băţ şi la Ambasada Suediei

Protest al angajaţilor Electrolux
Protest al angajaţilor Electrolux (Captură Video)

Revoltaţi că angajatorul nu vrea să le mărească salariul cu doi(2) lei pe oră, angajaţii fabricii de electrocasnice Electrolux din Satu Mare au decis, după opt săptămâni de grevă şi proteste în faţa fabricii din Satu Mare să pornească într-o caravana până în Bucureşti, pentru a-şi spune of-ul în faţa Ambasadei Suediei, relatează salajulliber.ro.

În drumul lor spre Capitală, protestatarii s-au oprit în magazinele Flanco şi Altex din Zalău şi au boicotat produsele care se fabrică la Satu Mare, în uzinele Electrolux.

"Cei din conducerea Electorlux îşi bat joc de salariaţi şi asta pentru o creştere salarială de 2 lei pe oră. Indivizii ăştia au băgat în buzunarele acţionarilor 240 de milioane de euro anul trecut dar nu vor să majoreze salariile cu 2 lei pe oră la salariaţi şi îi ţin de 8 săptămâni în grevă. De 8 săptămâni 800 de copii mor de foame pentru că nenorociţii ăştia au intrat într-un fel de grevă patronală şi îi ţin pe angajaţi la poarta întreprinderii", a strigat un angajat Electrolux în magazinul ALTEX din Buzău.

Redăm şi poziţia Electrolux, potrivit unui comunicat de presă din 04. 04. 2019.

”Cu privire la ultimele discuţii pe care le-am avut cu liderii sindicali în săptămâna precedentă, dorim pe această cale să facem public răspunsul nostru şi să confirmăm că menţinem aceeaşi ofertă financiară pentru angajaţii noştri: o creştere a salariului de bază, mai mare decât rata inflaţiei din România, un bonus de prezenţă, precum şi asigurare medicală privată. Am confirmat această ofertă şi liderilor sindicatului, în cadrul unei întâlniri avute în această dimineaţă (ieri dimineaţă – n.r.), la sediul fabricii. Considerăm că aceasta este o ofertă echitabilă pentru angajaţii noştri, prin care răspundem la cererile iniţiale ale liderilor sindicali. Astfel, în urma implementării acestei oferte, creşterea totală raportată la salariul de bază brut al angajaţilor din producţie ar fi de 11%.

Aplicăm aceleaşi principii în România că în orice altă ţară în care compania Electrolux este prezentă. Monitorizăm îndeaproape nivelul salariilor de pe piaţa locală şi putem confirma că suntem una dintre companiile de top din Satu Mare, în ceea ce priveşte pachetul salarial oferit angajaţilor.

Prin propunerea noastră, salariul mediu al unul angajat din producţie al fabricii Electrolux Satu Mare ar fi cu 70% mai mare decât salariul minim pe economie. De asemenea, oferim angajaţilor noştri o serie de beneficii, precum: tichete de masă în valoare de 315 RON lunar, bonus anual, compensarea contribuţiei sociale de 20%, tichete de vacanţă. În plus, pentru că suntem mereu preocupaţi de sănătatea angajaţilor noştri şi de calitatea vieţii acestora, oferim asigurare medicală privată, salarii compensatorii, bonus de pensionare şi concediu de odihnă de până la 28 de zile pe an, ca parte a pachetului de beneficii. Investiţiile în angajaţi sunt o prioritate pentru noi, de aceea, completările aduse pachetului salarial şi de beneficii sunt în opinia noastră, substanţiale.

La Electrolux, suntem responsabili, zi de zi, pentru bunăstarea, siguranţa şi satisfacţia angajaţilor noştri, responsabilitate care este foarte importantă pentru noi. Fiind o companie care îşi desfăşoară activitatea în industria foarte competitivă a produselor electrocasnice, trebuie să asigurăm de asemenea, profitabilitatea operaţiunilor derulate de fabricile noastre pentru a avea un business sustenabil şi pentru a putea oferi locuri de muncă sigure şi atractive pentru angajaţii noştri. De aceea, negocierile cu sindicatele şi alinierea cu solicitările lor au reprezentat de la bun început o prioritate pentru noi. În continuare suntem deschişi dialogului cu liderii sindicatelor pentru ca, împreună, să ajungem la un acord final”, se arată într-un comunicat de presă al Electrolux.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne