Zece români din Norvegia au zburat mai bine de 500 de kilometri pentru a vota

Stampila de vot pentru alegeri
Stampila de vot pentru alegeri (youtube.com)
Zece români care lucrează în oraşul Stavanger din Norvegia au luat avionul pentru a ajunge, duminică, la cea mai apropiată secţie de vot organizată la Ambasda României din Oslo. Coada a durat două ore şi jumătate, probabil mai mult decât zborul cu avionul.

„Suntem un grup de români care lucrăm în Stavanger şi am luat avionul pentru a ajunge să votăm la Ambasada României din Oslo, situată la peste 550 de kilometri distanţă. Am luat bilete dus-întors cu preţ redus, pentru grup, ne-a costat circa 200 de euro, am luat trenul de la aeroport până în centrul capitalei Norvegiei, dar a meritat tot efortul făcut, şi timpul petrecut pe drum, şi distanţa, şi costurile, pentru a putea vota la alegeri. În faţa ambasadei au fost câteva sute de persoane, am stat la coadă două ore şi jumătate până am reuşit să votăm", a declarat Ioana Stan pentru Mediafax.

Românca a mai declarat că lucrează şase zile pe săptămână la o companie de explorări petroliere şi sâmbătă avea zi liberă, însă a făcut schimb pentru a putea vota duminică.

Reamintim că în mai toate capitalele europene românii stau ore în şir la cozi, mulţi dintre ei în ploaie şi frig. La secţia de votare Brent din Londra, coada depăşea 5000 de persoane în jurul orei 15. Situaţii similare se înregistrează şi la Bruxelles, München, Paris şi în Italia, unde românii strigă contra Guvernului care le-a refuzat secţii noi de vot.