Victor Ponta: USL este în perioada de probă

Şedinţă la Guvern. În imagine, Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
20.05.2013

PSD-ul nu este interesat de Sorin Roşca Stănescu, ci de solidaritatea de care PNL ar trebui să dea dovadă, iar USL este într-o perioadă de probă, a declarat luni premierul Victor Ponta.

”Nu ne interesează Roşca Stănescu foarte tare. Ne interesează să avem toate garanţiile că în continuare toate responsabilităţile le împărţim. Şi suntem solidari, deciziile le luăm împreună în cadrul Guvernului”, a declarat Victor Ponta.

Pentru social-democraţi important este că în Parlament, în Guvern şi în teritoriu, PNL să fie solidar cu PSD, a mai precizat liderul social-democrat.

”Peste tot, în Parlament, în Guvern, în teritoriu, rămânem solidari şi că PNL este solidar cu noi aşa cum a fost în aceşti doi ani şi jumătate. Noi suntem un partid foarte serios, foarte disciplinat când avem o alianţă şi chiar dacă înţeleg că PNL este un pic special, totuşi avem de guvernat ţara şi când guvernezi ţara nu stai toată ziua să îi răspunzi lui Roşca Stănescu că nu e doar Roşca Stănescu. Dacă e el, vin şi alţii”, a declarat preşedintele PSD.

În cadrul alianţei, există un articol conform căruia atacurile între membrii şi partide nu sunt admise şi se vor sancţiona, a subliniat Victor Ponta.

”Nu mă interesează ce face PNL cu Roşca Stănescu. Niciodată nu am spus eu ce trebuie să facă PNL cu Roşca Stănescu. (...) Pe noi ne interesează o anumită atitudine care în ultima vreme nu a mai fost foarte clară. Adică miniştrii erau la guvernare şi unii parlamentari PNL în opoziţie. (...) Noi avem scris în art. 1.1.4 că nu se admit atacurile şi că se aplică sancţiuni. Or nu s-au aplicat, deci înseamnă că acordul nu s-a aplicat”, a precizat Victor Ponta.

Victor Ponta a mai afirmat că aşteaptă ca liberalii să demonstreze că sunt în continuare alături de PSD prin fapte şi că urmează o perioadă de probă pentru USL.

”Pentru noi ca USL este o perioadă acum în care să probăm că putem să fim toţi la guvernare aşa cum am fost toţi în opoziţie”, a mai afirmat co-preşedintele USL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor