Şedinţa USL "de împăcare" a fost amânată

Crin Laurenţiu Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
20.05.2013

Şedinţa care fusese stabilită de către liderii Uniunii pentru a discuta divergenţele apărute săptămâna trecută a fost amânată, pentru a se evita continuarea scandalului mediatic. În schimb, conducerile PSD şi PNL se reunesc luni la prânz în şedinţe separate, pentru a discuta ultimele evenimente legate de USL.

În sala de grup a social-democraţilor, se reuneşte la prânz în Parlament Biroul Permanent al PSD, iar la sediul PNL are loc o reuniune a conducerii PNL cu vicepreşedinţii executivi ai partidului şi liderii de grup ai PNL.

În frunte cu premierul Victor Ponta, liderii PSD le-au cerut săptămâna trecută partenerilor din USL să-l excludă din PNL pe senatorul Sorin Roşca Stănescu, ca urmare a declaraţiilor repetate ale acestuia împotriva PSD şi a premierului.

De partea cealaltă, liberalii nu au luat nicio decizie tranşantă, iar Crin Antonescu a precizat doar ca pe viitor nu vor mai fi tolerate atacuri ale liberalilor la adresa partenerilor social-democraţi.

Drept răspuns, premierul Victor Ponta s-a declarat nemulţumit de reacţia PNL şi a anunţat că aşteaptă până luni luarea unei decizii.

Liderul PSD a avertizat că în lipsa unei hotărâri ferme împotriva lui Roşca Stănescu USL nu mai poate funcţiona, însă reacţia lui Crin Antonescu a fost de respingere a acestui ultimatum.

Crin Antonescu şi alţi lideri PNL au mers vineri după-amiază la Palatul Victoria, unde au avut o întâlnire de aproximativ o oră cu premierul Victor Ponta.

După această întâlnire, premierul aprecia drept "utilă" întâlnirea de vineri după-amiază cu liderii PNL de la Palatul Victoria, care, în opinia sa, "păreau că nu au înţeles" care este problema social-democraţilor, respectiv dacă liberalii sunt solidari în totalitate cu Guvernul.

"Nu poţi să fii nici solidar, nici serios dacă tolerezi un personaj ca Sorin Roşca Stănescu", iar "dacă Sorin Roşca Stănescu va fi un erou la liberali, atunci vor apărea şi alţi doritori de glorie şi ruptura va fi inevitabilă", susţinea Victor Ponta.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au sosit sâmbătă împreună la Conferinţa naţională de alegeri a Tineretului Naţional Liberal, unde preşedintele PNL a declarat că el consideră încheiat episodul Sorin Roşca Stănescu şi că l-a asigurat pe liderul PSD de tot sprijinul liberalilor, iar construcţia proiectului USL merge mai departe.

Crin Antonescu a fost întrebat apoi dacă subiectul Roşca Stănescu va fi reluat luni la şedinţa USL, având în vedere că Ponta a cerut sancţionarea acestuia.

"Luni este o zi normală, vom avea o întrunire obişnuită de început de săptămână pentru USL, o zi în care vom discuta subiectele uzuale, cele care ţin de guvernare", a spus liderul PNL.

Premierul Victor Ponta nu a făcut declaraţii la plecarea de la Conferinţa TNL. "Acum e weekend şi vorbim luni", le-a precizat premierul jurnaliştilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor