Victor Ponta: Nu aveam motiv să-l invit pe Traian Băsescu la şedinţa de Guvern

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a afirmat, marţi seară, că respectă şi cunoaşte Constituţia şi nu l-a invitat pe preşedintele Traian Băsescu să participe la şedinţa de Guvern, deoarece pe agenda şedinţei de marţi sau în şedinţele din ultimele săptămâni nu s-au discutat legi care să vizeze siguranţa naţională.

"Eu cunosc perfect şi respect perfect Constituţia România spre deosebire de dl. Băsescu şi dna. Udrea. Pe ordinea de zi a şedinţei de astăzi nu a fost niciun proiect de lege, de hotărâre sau memorandum care să se refere la siguranţă naţională. (...) Ordinea de zi este publică. Dacă găsiţi un subiect la care trebuia să îl invit pe preşedinte, vă rog să îmi spuneţi, dar nu există. Dacă exista, îl chemam", a menţionat premierul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă , că premierul Victor Ponta a încălcat ”grav” Constituţia abordând în şedinţa de guvern subiecte legate de apărarea ţării şi de politică externă fără să-l informeze, argumentând că pe aceste domenii are atribuţii preşedintele, şi în niciun caz premierul.

Şeful statului a arătat că, potrivit articolului 87 din Constituţie, preşedintele poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice.

"Preşedintele poate lua parte la şedinţele guvernului... Sunt 3 momente: politică externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice. De la instalare, nu a făcut nicio notificare că pe ordinea de zi s-ar afla vreuna din aceste teme. Azi a comis-o iar. Au discutat, chipurile, materialul despre Ucraina pentru care dorea CSAT - o informare în principal cu elemente care pot fi făcute şi publice. Vă pot spune ca şi eu şi el primim informări mult mai complete şi la zi cu privire la situaţia de acolo de la alte structuri ale statului. Azi a încălcat grav Constituţia discutând o problemă de securitate naţională fără să notifice preşedintele României. Cu siguranţă n-ar mai fi avut nevoie de CSAT dacă eram acolo. Îşi asumă atribuţiuni pe care nu le are”, a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului susţine că Victor Ponta este primul premier după Revoluţie care destructurează instituţii funcţionale ale statului şi îşi aduce în subordine structuri de forţă - DGIPI, Poliţia Română, SIE, SRI -, afirmând că acesta este avid de putere deşi nu are pregătirea să conducă structurile pe care le ia în subordine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne