Victor Ponta, noul ministru al Justiţiei? Olguţa Vasilescu ar zice că da...

Deşi titular de dosare penale şi, până nu demult, în centrul unui uriaş scandal de plagiat, Victor Ponta ar putea deveni ministru al Justiţiei. Cel puţin aşa lasă să se înţeleagă Olguţa Vasilescu, care-l descrie pe Ponta drept un membru important al PSD.
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii),
Olguta Vasilescu(Ministrul Muncii), (Florin Chirila/Epoch Times)

UPDATE: Victor Ponta infirmă şi el scenariul lansat de colega sa de partid, Olguţa Vasilescu:

"Am spus că nu mă mai interesează şi nu mai răspund la toate prostiile şi bârfele "din piaţă" / dar pentru că oameni serioşi m-au întrebat azi trebuie să precizez : nu mi-a propus nimeni sa fiu Ministrul Justişiei şi nu îmi doresc absolut deloc aşa ceva ! Clar? ( ultima dată când am am fost Ministru al Justiţiei am facut numai greşeli", scrie pe Facebook fostul premier.

* * *

UPDATE: Întrebat, marţi, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi unde se judecă un nou termen în dosarul Bombonica dacă Ponta va fi propus ministru al Justiţiei, liderul PSD, Liviu Dragnea a răspuns: "Nu cred ca Victor vrea aşa ceva, dar eu am spus-o mai demult: Victor poate să ocupe orice poziţie în orice Guvern din România".

* * *

Fostul premier Victor Ponta ar putea intra în Guvernul Grindeanu, şi nu ca secretar de stat sau în vreo poziţie obscură, ci direct pe postul de ministru al Justiţiei, a explicat luni, la B1 TV, ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu.

„Ponta este un membru al PSD-ului. Şi nu orice membru, ci unul important. Este posibil ca Ponta să intre în Guvernul Grindeanu. La Justiţie, dar nu pot să spun ce au vorbit”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, preluată de News.ro la postul de televiziune B1 TV, referindu-se la întâlnirea dintre Grindeanu şi Ponta.

„Nu mai spuneţi că sunt certuri în interiorul partidului, Liviu Dragnea şi Victor Ponta se înţeleg bine", a adăugat ministrul Muncii, în contextul în care presa a scris în repetate rânduri despre rivalitatea dintre fostul premier şi liderul PSD.

Reamintim că Sorin Grindeanu şi fostul premier Victor Ponta s-au întâlnit, luni, la Guvern, potrivit Hotnews, care citează guvernamentale.

Întâlnirea dintre actualul şi fostul şef al Guvernului a avut loc pe fondul răcirii relaţiilor dintre Dragnea şi Grindeanu, în contextul în care, potrivit Hotnews, decizia abrogării ordonanţei 13 ar fi fost luată unilateral de premierul Grindeanu, în ciuda opoziţiei manifestate de Dragnea şi Tăriceanu, arată sursa citată.

Mai amintim că fostul premier Victor Ponta are un proces pe fol fiind trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari pentru 17 infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, alături de alte patru persoane, între care senatorul Dan Şova şi directorul Complexului Rovinari.

Acelaşi potenţiaş (?!) viitor ministru al Justiţiei mai are şi un al doilea dosar pe rolul DNA fiind acuzat că a primit 220.000 de euro pentru a-i asigura lui Sebastian Ghiţă un loc eligibil la alegerile din 2012.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne