Vicepremierul Ungariei acuză intimidarea politicienilor maghiari sub pretextul luptei anticorupţie

Procedurile penale lansate faţă de politicienii maghiari din România care joacă un rol important în menţinerea comunităţii reprezintă o intimidare a ungurilor sub pretextul luptei anticorupţie, a declarat vicepremierul ungar Zsolt Semjen.
Zsolt Semjen
Zsolt Semjen (orientpress.hu)

Politicieni maghiari din România sunt intimidaţi "sub pretextul luptei anticorupţie", a acuzat vicepremierul ungar Zsolt Semjen, potrivit DailyNews Hungary preluat de Hotnews. Totodată, vicepremierul şi-a declarat sprijinul pentru liderii oricărei comunităţi maghiare din străinătate care ar fi "persecutaţi nedrept" pe motiv că reprezintă interesele comunităţii.

Declaraţiile lui Zsolt Semjen vin în contextul în care autorităţile române au lansat proceduri penale faţă de patru politicieni maghiari acuzaţi de fapte de corupţie, lucru care a fost catalogat de vicepremierul ungar drept o "intimidare a ungurilor".

"Ceea ce se întâmplă este o intimidare a ungurilor sub pretextul luptei anticorupţie", a afirmat Semjen, conform căruia procedurile legale au fost împotriva unor lideri maghiari care joacă un rol crucial în menţinerea comunităţii şi care insistă pentru interesele şi supravieţuirea ei.

"Ungaria nu-i va dezamăgi niciodată pe aceşti oameni, ei pot întotdeauna să se bazeze pe sprijinul Ungariei", a mai adăugat Zsolt Semjen, precizând ţara sa va căuta să obţină sprijin pentru cei patru la toate forurile internaţionale.

De asemenea, Semjen a acordat premiul Maghiarii din Afara Frontierelor celor patru politicieni, respectiv Arpad Antal, primar în Sfântu Gheorghe, Robert Raduly şi Domokos Szoke (primar şi viceprimar în Miercurea Ciuc) şi Janos Mezei, fost primar în Gheorghieni. Premiile au fost date vineri la consulatul general al Ungariei din România.

Raduly Robert şi viceprimarul Szoke Domokos au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în luna iunie 2015, fiind judecaţi de tribunalul Mureş pentru mai multe infracţiuni, inclusiv abuz în serviciu. În ceea ce-l priveşte pe Antal Arpad, acesta este cercetat într-un dosar legat de atribuirea unor contracte de modernizare a infrastructurii oraşului, respectiv de modernizare a unor străzi şi trotuare, realizarea de piste pentru biciclişti şi iluminat public, printr-un credit de la BERD.

Janos Mezei, primar al municipiului Gheorgheni, a fost şi el trimis în judecată de către procurorii anticorupţie, în mai 2015, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, şantaj, şi instigare la delapidare, arată sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne