Andreea Paul: Guvernul USL poartă opt ghiulele legate de picioare

Andreea Paul (PDL)
Andreea Paul (PDL) (Epoch Times România)

Andreea Paul, prim-vicepreşedinte al PDL, a afirmat joi că Vremea este cel mai bun ministru al Guvernului Ponta. Ea susţine că o "creştere economică sănătoasă, care se traduce prin bunăstare, vine totdeauna din investiţii, din stimularea muncii şi a consumului", potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times.

Referindu-se la starea economiei în România, prim-vicepreşedintele PDL susţine că ar trebui făcute patru observaţii pe marginea cifrelor economice anunţate de statistică:

Andreea Paul susţine că "Guvernul Ponta este dependent de vreme, iar creşterea economică anunţată nu are nicio legătură cu politicile guvernamentale, ci cu producţia agricolă bună din acest an. Practic, Guvernul Ponta este pus în situaţia de a se lăuda cu ce au făcut condiţiile meteorologice din anul 2013."

Referindu-se la creşterea economică, Andreea Paul afirmă că aceasta rămâne mult prea lentă şi nu se resimte nici în buzunarele românilor, nici în activitatea firmelor, nici în finanţele ciuruite ale statului. Consumul scade. Şomajul creşte, evaziunea creşte, insolventele cresc, taxele cresc şi toate tendinţele semnalate se accentuează în anul următor. Ea subliniază faptul că România este înconjurată de ţări cu fiscalitate mult mai atractivă decât România.

Prim-vicepreşedintele PDL susţine că numai un motor al creşterii economice funcţionează din cele trei, şi anume exporturile, investiţiile şi consumul fiind blocate. "Creşterea economică estimată pentru anul 2013 nu duce la creşterea nivelului de trai al românilor. Pentru finalul anului 2013 Guvernul, FMI, BERD şi Comisia Europeană anticipează o creştere economică de 2,2%, iar pentru anul viitor de 2,1-2,2%. De altfel, proiectul de buget pentru 2014 a fost fundamentat luând în calcul o majorare a PIB de 2,2%."

Andreea Paul susţine că Guvernul USL nu are nicio strategie economică pentru România, pentru crearea de noi locuri de muncă, pentru atragerea de investiţii. Ea subliniază că nu există strategii vitale pentru România pentru energie, agricultură sau infrastructură, nu doar pentru acest an sau anul viitor, ci pentru întreaga perioadă 2014-2020, deşi Comisia Europeană a cerut să se facă o bună gestiune pentru aproape 40 de miliarde de euro bani europeni.

Prim-vicepreşedintele PDL Andreea Paul afirmă că "Guvernul USL poartă opt ghiulele legate de picioare" care nefiind gestionate, ţin România pe loc: evaziunea fiscală, creditele scumpe, corupţia, populismul, instabilitatea legislativă, haosul fiscal, eşecul în absorbţia banilor europeni şi lipsa oricărei strategii de dezvoltare economică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne