Veşti bune pentru Sănătate. Guvernul semnează acordul pentru construcţia a trei spitale regionale

Executivul va semna un acord cu Banca Europeană de Investiţii pentru construirea a trei spitale regionale la Iaşi, Cluj şi Craiova. Cele trei spitale ar trebui să fie construite în următorii doi ani şi jumătate.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (Florin Chirila/Epoch Times)

Guvernul României va semna luni, cu Banca Europeană de Investiţii (BEI), acordul privind construcţia spitalelor regionale. Tot luni, va fi lansată şi Strategia Naţională de Resurse Umane în Sănătate, relatează Hotnews.

Cele trei spitale regionale vor fi construite la Iaşi, Cluj-Napoca şi Craiova şi beneficiază de finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Astfel, Guvernul a negociat cu Comisia Europeană alocarea a 150 milioane de euro reprezentând contribuţia naţională.

Potrivit unor declaraţii făcute în luna septembrie de ministrul Vlad Voiculescu, cele trei spitale regionale din Craiova, Cluj şi Iaşi ar trebui să fie construite în doi ani şi jumătate. Ministrul a mai anunţat că cele trei spitale vor fi de tip generalist şi ar urma să aibă o capacitate de sub 1.000 de paturi.

România are alocate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, peste 325 de milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii şi a serviciilor de asistenţa medicală. La această sumă, se adaugă o finanţare de 250 de milioane de euro prin intermediul Băncii Internaţionale pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), pentru proiectul 'Îmbunatăţirea calităţii şi eficienţei sistemului de sănătate din România', din care însă România nu a utilizat deocamdată bani, mai arată sursa citată.

Sprijinul financiar european planificat prin POR 2014-2020 pentru sectorul sănătăţii din România include 280 de investiţii în domeniul asistenţei ambulatorii şi altele 35 în unităţi de primiri urgenţe din cadrul spitalelor judeţene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne