Verdictul împotriva regizorului de film ucrainean Senţov este menţinut

Divizia militară a Curţii Supreme a Rusiei a susţinut verdictul împotriva regizorului de film ucrainean Oleg Senţov şi a asociatului său Alexander Kolcenko, ambii fiind condamnaţi la 20 respectiv 10 ani de închisoare, a raportat marţi agenţia rusă de ştiri TASS.
Regizorul ucrainean Oleg Senţov (st) şi activistul Alexander Kolcenko se află în boxa acuzaţilor în timp ce participă la o audiere de tribunal în oraşul rusesc Rostov-pe-Don.
Regizorul ucrainean Oleg Senţov (st) şi activistul Alexander Kolcenko se află în boxa acuzaţilor în timp ce participă la o audiere de tribunal în oraşul rusesc Rostov-pe-Don. (Captură Foto)

Avocaţii lui Senţov şi Kolcenko au făcut apel împotriva sentinţei iniţiale, susţinând că acuzaţiile sunt “nefondate” şi “motivate politic”, dar cererea a fost respinsă de curte. Verdictul a intrat în vigoare marţi, conform legii ruseşti.

“Rezultatul a fost previzibil şi avocaţii au intenţionat să apere nevinovăţia acuzaţilor”, a declarat Dmitri Dinze, avocatul lui Senţov, adăugând că apărarea va face acum apel din nou împotriva sentinţei, a raportat TASS.

Oleg Senţov, în vârstă de 39 de ani, a fost arestat în mai 2014 în timp ce protesta împotriva anexării peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. El a fost acuzat de organizarea unor multiple atacuri teroriste împotriva organizaţiilor pro-ruse din peninsulă.

Senţov a refuzat să aibă ultimul cuvânt în sala de tribunal, conform Moscow Times.

“Nu am nimic spus – este un spectacol de televiziune plictisitor”, a fost citat el ca afirmând de către serviciul de presă crimeean Krym.Realii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe