Rusia ar trimite tancuri, soldaţi şi forţe aeriene împotriva poziţiilor Statului Islamic din Siria

Trupele ruseşti ar fi implicate în susţinerea terestră a forţelor siriene, care se luptă cu rebelii din Siria (atât Statul Islamic cât şi rebelii mai moderaţi care doresc înlăturarea regimului Assad), conform unui raport provenit din Orientul Mijlociu.
Piloţii ruşi ai bombardierului Su-34 îşi verifică avionul înainte să decoleze de la baza aerianaă siriană Hmeymim, de lângă Latakia, Siria.
Piloţii ruşi ai bombardierului Su-34 îşi verifică avionul înainte să decoleze de la baza aerianaă siriană Hmeymim, de lângă Latakia, Siria. (Captură Foto)

Raportul susţine că forţele ruseşti şi-au poziţionat strategic forţele aeriene şi tancurile în mai multe locaţii din Siria.

Jerusalem Post susţine că raportul ziarului al-Rai din Kuweit nu a fost verificat, dar a citat câteva surse americane nenumite din luna septembrie ca o verificare a faptului că tancurile şi forţele ruseşti au fost într-adevăr plasate în zone cheie în apropierea fortăreţelor rebelilor sirieni.

Siria este cuprinsă de actualul război civil de peste 4 ani. Forţele preşedintelui sirian Bashar al-Assad s-au luptat cu rebelii în mai multe regiuni ale Siriei şi au pierdut controlul asupra mai multor oraşe cheie. Conform raportului, exact în acele zone a fost observată prezenţa rusească.

Pe lângă noile mişcări de trupe, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maiorul Igor Konaşenkova, a raportat agenţiei de ştiri TASS că bombardierele ruseşti Su-34 au distrus în weekend un depozit petrolier major situat la aproximativ 15 km sud-vest de oraşul Raqqa, o rafinărie petrolieră situată la 50 km sud de Raqqa şi un complex de tancuri petroliere în deşertul Al-Mahimira, situat la 50 km nord de oraşul sirian Deir ez-Zor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe