Veaceslav Ioniţă: România este principala ţară de destinaţie a exporturilor din Transnistria

România a salvat exporturile din stânga Nistrului de la prăbuşire, după ce companiile transnistrene au pierdut piaţa din Rusia, afirmă Veaceslav Ioniţă.
Veaceslav Ioniţă, expert la IDIS ”Viitorul” şi fost deputat în Parlamentul R. Moldova
Veaceslav Ioniţă, expert la IDIS ”Viitorul” şi fost deputat în Parlamentul R. Moldova (facebook.com)

Economistul Veaceslav Ioniţă, fost preşedinte al Comisiei parlamentare pentru economie, scrie pe blogul său personal că deja de 4 ani, România este principala ţară de destinaţie a exporturilor din stânga Nistrului.

Expertul notează că Rusia a deţinut poziţia de lider timp de 25 de ani, dar din 2015 a fost depăşită de România. Acesta precizează că din calcule a exclus mărfurile vândute în dreapta Nistrului, care reprezintă aproximativ 40% din toate vânzările regiunii.

Astfel, din Transnistria în ultimii 4 ani de zile au fost exportate mărfuri în valoare de 1,44 miliarde USD, la care se adaugă alte 908 de milioane USD, mărfuri vândute în dreapta Nistrului.

În concluzie, Veaceslav Ioniţă subliniază că, de fapt, România a salvat exporturile din stânga Nistrului de la prăbuşire, după ce companiile transnistrene au pierdut piaţa din Rusia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe