Expert rus: Economia Transnistriei se află într-o criză profundă

Starea de criză poate fi depăşită prin reforme profunde şi permanente fiind necesare măsuri neordinare pentru a crea un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri din Transnistria, afirmă Pavel Sigal.
Transnistria, or.Tiraspol
Transnistria, or.Tiraspol (novostipmr.com)

Economia regiunii transnistrene se află într-o criză profundă, determinată de factori interni şi externi, a declarat economistul rus Pavel Sigal la Forumul anual de investiţii de la Tiraspol, potrivit Radio Europa Liberă.

Expertul de la Moscova, care a făcut o analiză a situaţiei economice a regiunii, consideră că starea de criză poate fi depăşită prin reforme profunde şi permanente, fiind necesare măsuri neordinare şi o voinţă fermă a autorităţilor de a crea un climat favorabil pentru dezvoltarea mediului de afaceri.

A doua zi a reuniunii a fost axată pe dezvoltarea turismului şi tehnologiilor informaţionale. Pavel Sigal crede că Transnistria are puţin timp la dispoziţie pentru a schimba lucrurile în bine.

Forumul economic menit să atragă investiţii în regiunea secesionistă transnistreană se desfăşoară anual, dar rezultatele, potrivit observatorilor, rămân a fi sub aşteptări, mai transmite sursa citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe