Poliţişti de frontieră cercetaţi penal pentru facilitarea trecerii frontierei de către aşa-zisul ministru de Interne din Transnistria

Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova
Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova (facebook.com)

În baza materialelor parvenite de la Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, procurorii anunţă că vineri, 18 octombrie, au dispus pornirea unui dosar penal, de abuz în serviciu comis de poliţişti de frontieră din Aeroportul Internaţional Chişinău, pentru că în perioada anilor 2017-2019 au facilitat trecerea frontierei de stat de către aşa-zisul ministru de Interne din Transnistria, Ruslan Mova şi membrii familiei acestuia.

Presa de la Chişinău a relatat la începutul lunii septembrie că aşa-zisul ministru de Interne din stânga Nistrului ar fi fost întâmpinat şi condus prin punctul de trecere al Aeroportului de către un poliţist care a transmis paşaportul lui Ruslan Mova prin uşa din spate a cabinei de control de frontieră, apoi la condus în sala de aşteptare. Afirmaţiile fiind însoţite de imagini video.

La scurt timp, ministrul de Interne, Andrei Năstase a dispus iniţierea unei anchete ample care să releve toate circumstanţele privind depăşirea atribuţiilor de serviciu şi facilitarea trecerii ilegale a frontierei de stat de către „persoane care ocupă funcţii în cadrul aşa-numitului guvern de la Tiraspol”.

Dacă vor fi găsite vinovate persoanele vizate riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 67 500 la 117 500 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.