Vasile Dîncu: Unul dintre principalii sabotori ai ţării noastre - prostia românească

Ţara noastră nu este sabotată de forţe externe, ci, mai degrabă, de prostia românească şi de competiţia politică iraţională, este de părere vicepremierul Vasile Dîncu.
Dîncu Vasile
Dîncu Vasile (Epoch Times România)

Întrebat cu ocazia semnării unui protocol referitor la absorbţia fondurilor UE dacă există interes extern ca România să nu acceseze fondurile europene, să piardă banii şi să utilizeze fonduri de la bugetul de stat, Vasile Dîncu a infirmat.

"Nu cred că există un sabotaj la nivel internaţional la adresa României, eu cred că e sabotată de câteva lucruri care sunt româneşti. De foarte multe ori România este sabotată de către prostia românească pentru că noi nu am înţeles de foarte multe ori nevoia de a lucra împreună, de a lucra indiferent de forţă politică, indiferent de moment politic, de a găsi resurse pentru a lucra în interesul României.

Eu cred că competiţia politică de foarte multe ori a sabotat România, competiţia iraţională. Aceasta competiţie s-a întins şi în domeniul absorbţiei europene", a declarat Vasile Dîncu, citat de Gândul.info.

În opinia vicepremierului, politicienii au uitat de menirea lor - aceea de a creşte nivelul de trai al populaţiei şi de dezvoltare a ţării. Acest lucru s-a produs nu cu bună ştiinţă, ci din cauza unei rămâneri în urmă a mentalităţii noastre.

"Gândim încă destul de sectar, de exemplu, atunci când vorbim de dezvoltare regională. De foarte multe ori, gândirea dintr-un judeţ este centrată pe acel judeţ, în loc să înţelegem că trebuie să facem proiecte transjudeţene, care să atingă o întreagă regiune, noi ne raportăm la un interes egoist, mic, să ne facem noi un drum care se termină la marginea judeţului. Aceste lucruri au făcut ca noi să nu performăm în Uniunea Europeană", a opinat Vasile Dîncu.

Actualul Executiv "independent" are un alt tip de colaborare cu forţele politice, vicepremierul susţinând că partidele au înţeles că trebuie să lase conflictul politic deoparte.

"Am senzaţia că se schimbă ceva în România. Am senzaţia că trăim sfârşitul unei civilizaţii politice care a produs mai mult subdezvoltare şi că oamenii au înţeles că este nevoie de o altă atmosferă", a adăugat vicepremierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne