Vasile Blaga: USL ar trebui să facă o dezbatere în Parlament a raportului MCV, şi nu proteste la Bruxelles

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Vasile Blaga a declarat luni că PSD şi PNL greşesc prin faptul că vor să iniţieze la Bruxelles o serie de demersuri de protest faţă de modul cum arată raportul MCV, el reiterând că Victor Ponta şi Crin Antonescu ar trebui să iniţieze o dezbatere în Parlament pe baza acestui raport.

„Noi le spunem că greşesc şi am spus-o din primul moment, imediat ce a apărut acest raport. În primul rând la ce ne raportăm?La un raport suplimentar. Asta s-a trecut foarte uşor cu vederea. De ce a fost nevoie de un raport suplimentar pentru România ? Bulgarii nu-l au. Noi îl avem, datorită celor întâmplate în vară. Sigur, sunt două rapoarte succesive defavorabile, scrise într-o anumită cheie diplomatică, dar nu despre asta este vorba. Oricum sunt anumite progrese faţă de vara anului trecut.(...) Eu cred că domnul prim-ministru şi domnul preşedinte al Senatului ar trebui să facă altceva pe marginea acestui raport, să iniţieze o dezbatere parlamentară asupra ceea ce avem de făcut ca să îndeplinim condiţiile puse sub semnul întrebării în cadrul MCV", a fost remarca liderului PDL la afirmaţia unui reporter care a spus că reprezentanţii PSD şi PNL vor să iniţieze la Bruxelles începând de azi o serie de demersuri de protest faţă de modul cum arată raportul MCV.

„Adică să nu mai facem presiuni şi faptic, nu numai declarativ, asupra justiţiei. Să respectăm hotărârile definitive ale instanţelor din România, să nu mai atacăm un şef de instituţie sau altul înaintea unei decizii importante ale respectivei instituţii, fie că e vorba de ANI, Curtea Constituţională sau ÎCCJ", a completat Vasile Blaga.