Deputatul Alin Trăşculescu, eliberat din arest

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost eliberat din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a lui a expirat. Parlamentarul va fi cercetat în libertate şi a primit interdicţia de părăsi ţara, informează Realitatea TV.
Poliţişti (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
12.11.2012

Deputatul PDL Alin Trăşculescu a fost eliberat luni dimineaţă din arestul Poliţiei Capitalei, după ce ordonanţa de reţinere a lui a expirat. Parlamentarul va fi cercetat în libertate şi a primit interdicţia de părăsi ţara, informează Realitatea TV.

Tot luni, urmează să fie introdusă pe ordinea de zi a Biroului Permanent de la Camera Deputaţilor cererea ministrului Justiţiei referitoare la ridicarea imunităţii deputatului acuzat de trafic de influenţă. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a primit de la ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, informarea privind “măsura percheziţiei şi reţinerii deputatului Trăşculescu Alin-Silviu, într-un dosar penal instrumentat de procurorii anticorupţie”.

Trăşculescu, deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Vrancea a PDL, este acuzat de trafic de influenţă, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi instigare la infracţiunea de spălare a banilor. În perioada noiembrie 2010 - noiembrie 2012, Trăşculescu a pretins de la reprezentantul unei societăţi comerciale 50.000 euro, după care s-a răzgândit şi a majorat suma la 150.000 euro. În această afacere, a fost folosit ca intermediar Marian-Valeriu Calotă, asociat şi administrator al SC Maryna Exclusiv SRL, care l-a constrâns prin ameninţare pe denunţător să-i ofere lui Trăşculescu sumele solicitate.

Pentru ce se făcea trafic de influenţă

În schimbul banilor, Trăşculescu ar fi urmat să-i determine pe reprezentanţii autorităţilor locale din judeţul Vrancea să solicite realizarea unor obiective de investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi pe funcţionari din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, precum şi pe reprezentanţi ai unei societăţi comerciale să deruleze o relaţie contractuală cu firma administrată de denunţător, menţionează procurorii.

Trăşculescu a primit suma totală de 464.000 lei, cu ajutorul intermediarului Calotă. Ulterior, deputatul a mai cerut 1.100.000 lei, iar pe 6 noiembrie, Marian Calotă a încheiat în fals un contract, având ca obiect o operaţiune comercială fictivă între firma denunţătorului şi SC Maryna Exclusiv SRL. Firma denunţătorului a transferat în contul SC Maryna Exclusiv SRL suma de 1.100.000 lei, bani care au fost reintroduşi în circuitul civil.

Sâmbătă, Marian Calotă a primit de la denunţător suma de 50.000 lei, pentru a fi remisă lui Alin Trăşculescu, la cererea acestuia, moment în care s-a organizat un flagrant.

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat că a cerut încă din 2010 ca, dacă cineva află de vreo intervenţie făcută în numele ei sau al altcuiva de la Ministerul Dezvoltării, să sesizeze DNA.

"Este regretabil că se întâmplă asemenea lucruri, însă mereu au fost şi vor fi persoane care folosesc numele unor instituţii sau chiar ale unor miniştri pentru a obţine foloase personale. Mă bucur că sfatul meu privind denunţul la DNA a fost a ascultat şi îmi pare rău că e vorba tocmai de un coleg de-al meu de partid", a declarat Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor