Valeriu Zgonea: Am decis cu Ponta şi Antonescu să asigurăm cvorum, ca să nu fim acuzaţi la Bruxelles

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat luni seară că s-a decis ca parlamentarii USL să asigure cvorumul în urma unei discuţii cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu astfel încât să nu fie acuzaţi că blochează instituţiile statului.

"Am avut o discuţie şi cu premierul şi cu dl Antonescu şi cu colegii din cele două grupuri şi am căzut de comun acord ca de fiecare dată în ultimele luni de zile, când au fost decizii importante ale Parlamentului, ca USL să asigure cvorumul astfel încât să nu fim acuzaţi nici la Bruxelles, nici în alte părţi, şi nici în declaraţii politice ale Opoziţiei, că USL blochează instituţiile fundamentale ale statului român", a precizat Zgonea, fiind întrebat dacă l-a sunat Victor Ponta în chestiunea cvorumului.

"Vreau să vă gândiţi că, totuşi, colegii mai au în spate 7,6 milioane de voturi, a trebuit să le explicăm că din punct de vedere juridic, Parlamentul nu poate în această procedură să facă nimic decât să ia act de prezentarea hotărârii CCR, nu poate interveni, nu poate bloca. Înţelegeţi, aceşti colegi au mers din casă în casă încercând să mobilizeze oamenii să vină la vot. Până la urmă au înţeles, le mulţumesc pentru asta", a mai spus Valeriu Zgonea.