Valeriu Zgonea: Hotărârea CCR va fi prezentată joi în Parlament

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat miercuri că birourile permanente ale celor două Camere parlamentare au fost covocate joi, la ora 12, pentru a prezenta hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR), relatează B1 TV.

Conform procedurilor legale, hotărârea de invalidare a referendumului demiterii lui Traian Băsescu, luată marţi de Curte, nu poate fi făcută publică până la citirea acesteia în Parlament.

Potrivit lui Valeriu Zgonea, sesiunea extraordinară a camerele nu se va putea organiza vineri, pentru că sunt mulţi politicieni plecaţi din Capitală.

” Vom vedea dacă ziua de vineri este fezabilă. Dorim o sesiune extraordinară cât mai repede. În momentul în care CCR a anunţat că pe 31 va fi decizia, ţinând cont că această toamnă este decisivă pentru câştigarea mandatului de parlamentar, după care decembrie şi ianuarie sunt foarte importante, până la anul în iunie deputatul şi senatorul nu va mai avea concediu, au plecat foarte mulţi, urmând a se întoarce în sesiunea de pe 3 septembrie”, a conchis preşedintele Camerei Deputaţilor.

După ce decizia de invalidare a referendumului va fi citită în Parlament, aceasta urmează să fie trimisă spre publicare la Monitorul Oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne