Zgonea: Cel târziu vineri, sesiunea extraordinară pentru prezentarea hotărârii CC

Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României
Declaraţii de presă,Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor din Parlamentul României (Epoch Times România)

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că doreşte ca sesiunea extraordinară a Parlamentului pentru citirea hotărârii Curţii Constituţionale pentru invalidarea referendumului din 29 iulie să aibă loc cel mai târziu vineri. Pentru a fi pusă în aplicare decizia magistraţilor de la CC, ea trebuie prezentată Parlamentului care va lua act de ea.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a spus că miercuri, până la ora 14.00, va transmite decizia CC la Parlament.

" După-amiază (miercuri, n.r.) eu voi convoca (...) sunt 24 de ore în care trebuie să convoc Biroul Permanent. Sper să avem un cvorum pentru Birourile Permanente Reunite în aşa fel încât să convocăm o sesiune extraordinară a Parlamentului ", a spus Zgonea.

Plenul s-ar putea reuni, în acest caz, vineri pentru a lua act de decizia CC.

"Dacă mâine seară vom avea un Birou Permanent reunit, putem să concluzionăm...eu vreau extraordinară cel târziu vineri să avem o sesiune extraordinară a plenului reunit, am şi transmis un SMS tuturor membrilor Camerei Deputaţilor să fie pregătiţi pentru o sesiune extraordinară în următoarele zile ", a mai declarat preşedintele Camerei Deputaţilor.

După ce decizia de invalidare a referendumului va fi citită în Parlament, aceasta urmează să fie trimisă spre publicare la Monitorul Oficial.