Valeriu Paşa: Raitingurile joase l-au făcut pe Dodon să scoată mai toate restricţiile legate de pandemie

Deblocarea transportului internaţional de pasageri va face ca moldovenii să ducă virusul ”înapoi” în Uniunea Europeană, afirmă Valeriu Paşa.
Valeriu Paşa activist civic din R. Moldova
Valeriu Paşa activist civic din R. Moldova (facebook.com)

Republica Moldova devine bătaia de cap a Europei la capitolul pandemie, susţine activistul Valeriu Paşa menţionând că în plină creştere a numărului de cazuri, raitingurile joase îl fac pe Dodon să scoată toate restricţiile, să dea drumul la lucru la toţi, (deşi grădiniţele rămân închise) şi, cel mai important, să reia traficul internaţional de pasageri.

Expertul notează că în plan intern scoaterea restricţiilor ar fi oarecum raţională, oricum nu luptă nimeni cu pandemia: nu se fac anchete epidemiologice, contacţii pacienţilor contaminaţi nu sunt izolaţi şi testaţi, unicele acţiuni funcţionale decise de autorităţi au fost carantinele în câteva localităţi grav afectate.

„De metode ştiinţifice mai avansate cum ar fi teste masive la anticorpi - nici vorbă. Dar iată deblocarea transportului internaţional este deja mai periculoasă - moldovenii vor duce virusul 'înapoi' în UE”, a conchis Valeriu Paşa.

Preşedintele Dodon a declarat luni, că începând cu 1 iunie, se vor redeschide pieţele în municipiile Chişinău și Bălți, centrele comerciale, sectorul horeca, transportul internaţional de pasageri, dar și centrele sportive și cluburile de fitness. Restricţiile rămân în vigoare pentru instituţiile de învăţământ preşcolar și şcolar, precum și pentru evenimentele cu implicarea a mai mult de 50 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe