Alexandru Slusari despre încheierea stării de urgenţă: Situaţia epidemiologică din ţară este mult mai proastă, decât acum o lună

Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA (Captură Foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
14.05.2020

În contextul în care pe 15 mai se încheie starea de urgenţă în Republica Moldova, iar lucrurile nu stau deloc bine la capitolul persoane infectate, deputatul Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari se întreabă retoric „pentru ce a fost nevoie de starea de urgenţă?”.

„Pe 17 martie Ion Chicu a venit îngâmfat în Parlament, fără niciun plan de anticriză şi a cerut introducerea stării de urgenţă. Nu a răspuns atunci la întrebarea mea care sunt acele atribuţii, pe care nu le are Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică, după ce această entitate introdusese deja codul roşu şi a aplicat mai multe măsuri restrictive”, a scris Slusari pe contul său de socializare.

Astfel, a punctat parlamentarul de la Chişinău, după aproape 60 de zile de ţinere „sub control” a situaţiei, numărul cazurilor de infectare a crescut brusc, referindu-se la cele 252 de cazuri înregistrate pe parcursul zilei de miercuri 13 mai.

Un alt antirecord european, Republica Moldova îl are la capitolul număr lucrătorilor medicali infectaţi, acesta ajungând în prezent la 1245. Tot mai mulţi specialişti din domeniul sănătăţii vorbesc despre extinderea haosului şi a fricii în instituţiile medicale, a punctat deputatul Platformei DA, în acest context.

„Înţeleg că starea de urgenţă a fost un bun prilej pentru PR-ul politic al lui Dodon. Dânsul a crezut că are un motiv în plus să apară zilnic la televiziuni ca oleacă de doctor, psiholog şi preot prin care repede trece coronavirusul (negăsind, probabil, în el nimic bun de ce să se agaţe).

Totodată, preşedintele coronavirusului în mod regulat încalcă demonstrativ cerinţele legale sanitare. După mai multe eşecuri, acum vedem că Igori Nicolaevici s-a dezumflat şi nu mai vrea să-şi asume public catastrofa naţională”, a adăugat Slusari.

În concluzie, deputatul Platformei DA se întreabă ce notă merită un Guvern, având în vedere faptul că la finalul stării de urgenţă situaţia epidemiologică din ţară este mult mai proastă, decât a fost cu o lună în urmă? „Are dreptul acest executiv să mai conducă ţara? Cred că răspunsul este evident”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor