Orban: PSD este singurul vinovat pentru toate inechităţile din sistemul public de pensii

În timp ce Dragnea se laudă cu faptul că guvernul Tudose a salvat pensiile tuturor oamenilor reducând pensiile speciale, Orban reaminteşte că PSD este singurul vinovat de inechităţile din sistem.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

"PSD este singurul vinovat pentru toate inechităţile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimţite care au apărut", a declarat luni, la Târgu Jiu, liderul PNL, Ludovic Orban, adăugând că România are nevoie de un sistem care să se bazeze pe două principii foarte simple — să fie calculate pe contributivitate, iar sistemul să asigure echitatea acestora.

"PSD este singurul vinovat pentru toate inechităţile din sistemul public de pensii, pentru toate pensiile nesimţite care au apărut, pentru dezechilibrul grav care există între cheltuieli şi venituri în bugetul de pensii, pentru dezastrul care se prefigurează în ceea ce priveşte capacitatea Guvernului de a putea plăti pe viitor pensiile. Ei au dat legile privind pensiile speciale, care fuseseră desfiinţate, ei au dat legea privind cumulul pensiei cu salariul în sectorul public, ei au permis toate aceste şmecherii, toate aceste subterfugii procedurale în calculul pensiilor speciale. (...)

PNL are un mesaj foarte simplu: România are nevoie de un sistem de pensii care să se bazeze pe două principii foarte simple — pensiile să fie calculate pe contributivitate, iar sistemul de pensii să asigure echitatea, echilibrul pensiilor", a declarat Orban, citat de Agerpres.

Orban a mai reamintit că formaţiunea sa va ataca în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 291/2017 care vizează pensiile pentru grupele I şi II de muncă.

"Am aprobat plângerea prealabilă care urmează a fi semnată de fiecare pensionar care este prejudiciat în dreptul său legal de a beneficia de o pensie conform încadrării în grupa I şi grupa II de muncă. De asemenea, am stabilit ca la nivelul fiecărui judeţ să existe cel puţin un avocat specializat în litigii de muncă care să stea la dispoziţia acestor pensionari, să-i ajute să completeze plângerea prealabilă şi ulterior, după răspunsul Guvernului, atacul în instanţă de contencios administrativ. De asemenea, să le asigure reprezentarea gratuită acestor pensionari pe toată perioada derulării procesului. Obiectivul nostru este anularea HG 291 şi obligarea Guvernului să recalculeze pensiile celor care s-au pensionat înainte de 1 ianuarie 2011 la nivelul pensiilor pe care le au cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011", a punctat Ludovic Orban.

Ludovic Orban a luat parte, alături de liderii formaţiunii, la şedinţa BPN al PNL care a avut loc în municipiul Târgu-Jiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne