Ponta: Dragnea l-a depăşit la minciuni pe Băsescu. Sub conducerea lui, PSD a devenit un partid latino-american

Dat pe uşă afară din PSD, fostul premier Victor Ponta continuă seria atacurilor dure împotriva adversarului său politic numărul unu din prezent, Liviu Dragnea, pe care îl compară cu fostul preşedinte Traian Băsescu.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea duce o politică populistă latino-americană care va duce la un dezastru pentru România într-un număr scurt de ani, a avertizat luni seară, la Realitatea TV, fostul premier Victor Ponta, care se pregăteşte să se alăture unei noi mişcări politice.

"PSD sub conducerea lui Liviu Dragnea a devenit un partid latino-american. Eu vorbesc de o nouă mişcare politică, categoric de centru. Am fost întotdeauna şi voi rămâne un om de centru-stânga şi m-am bucurat când mi s-a spus că am avut cea mai liberală guvernare din ultimii 27 de ani", a declarat Ponta, citat de Agerpres.

Fostul şef PSD a explicat că atunci când Guvernul Tudose va avea măsuri bune le va vota, nu va fi în opoziţie.

"Nu voi fi în opoziţie din principiu. În România nu există opoziţie. Şi PNL nu e în opoziţie şi nu va fi în opoziţie. Opoziţia faţă de Liviu Dragnea, da. Sunt şeful opoziţiei faţă de Liviu Dragnea. Eu nu vreau să sparg PSD. Nu vreau să iau pe nimeni din PSD. Slavă Domnului, dă Dragnea afară atâţia din PSD ca să am cu cine să fac politică. Nu este o opoziţie la PSD. Este o opoziţie la Liviu Dragnea care duce o politică populistă latino-americană, care eu cred că pentru România va duce la un dezastru într-un număr scurt de ani", a punctat Ponta.

În context, fostul premier a dat exemplul ordonanţei privind pensiile speciale, care în opinia lui nu are nicio legătură de fapt cu acest tip de pensii.

"Ordonanţa respectivă modifică o lege a pensiilor militare de stat care sunt cu totul altceva. Nu s-au modificat criteriile de vechime, cuantumul pensiei, indexarea cu rata inflaţiei a rămas, iar creşterea salariului mediu nu a mai rămas. Am auzit cea mai mare minciună a domnului Dragnea care la minciuni l-a depăşit pe Băsescu. Nu are nicio treabă. Vorbea de pensii speciale, dar de fapt se referea la pensiile militare care sunt altceva. 'Uite, creştem salariile la medici!' Medicii nu au pensii speciale. De ce îmi dai exemplu de medici, ca să îmi justifici pensii care nu sunt speciale. Stilul ăsta de a minţi tot timpul că oamenii nu ştiu despre ce e vorba ...", a precizat Ponta.

În opinia fostului premier, schimbarea modului de calcul al pensiilor militare a pornit de la faptul că "Dragnea şi Carmen Dan vor să dea afară nişte chestori din poliţie, iar preşedintele Iohannis pe unii din SRI".

Cât despre prezidenţialele din 2019, fostul şef PSD s-a arătat convins că preşedintele Iohannis va intra în turul doi cu candidatul PSD.

"Bănuiesc că mă întrebaţi de 2019. Că ce o fi în '24, '29 să trăim până atunci. În 2019 sunt convins că domnul Iohannis va intra în turul doi cu candidatul PSD, mai ales că Liviu Dragnea îşi doreşte atât de mult să candideze la prezidenţiale, probabil că o să câştige Iohannis din primul tur. Şi cu asta basta. Nu o spun neapărat cu plăcere. Nu mă puteţi bănui că sunt vreun fan Iohannis. Dragnea uite că acum conduce ţara şi uite cum o conduce", a opinat Ponta.

Întrebat de la cine a învăţat mai mult, de la Dragnea sau de la Băsescu, fostul premier a replicat: "Păi sunt identici. Dragnea e Băsescu acum. În sfârşit a pus mâna pe partid. Sunt doi oameni inteligenţi care îşi folosesc inteligenţa în mod negativ".