USR: Ne disociem ferm de regimul comunist şi colaboratorii săi. Mircea Kivu nu este membru al partidului

USR se disociază de sociologul Mircea Kivu, un colaborator apropiat al partidului în campania electorală, după ce acesta a recunoscut că a fost colaborator al fostei Securităţi.
Ana Ion
19.05.2017

alte articole

Mircea Kivu (Epoch Times România)
Ana Ion
19.05.2017

Uniunea Salvaţi România transmite, la scurtă vreme după ce sociologul Mircea Kivu a recunoscut, pe Facebook, că a fost colaborator al fostei Securităţi, că acesta a fost doar un colaborator din perioada campaniei electorale, dar nu este membru al partidului. USR se disociază ferm de regimul comunist şi colaboratorii săi, susţine formaţiunea.

"Partidul Uniunea Salvaţi România a luat act cu surprindere de autodenunţul sociologului Mircea Kivu legat de colaborarea cu fosta Securitate. Mircea Kivu a fost un colaborator din perioada campaniei electorale, dar nu este membru USR.

Mircea Kivu nici nu ar fi putut să devină membru USR întrucât toţi membrii partidului sunt evaluaţi, înainte de admitere, pe baza unor criterii de integritate, iar printre acestea se numără şi colaborarea cu fosta Securitate sau deţinerea de funcţii de conducere în cadrul Partidului Comunist Român", se precizează într-un comunicat de presă remis de USR.

Reprezentanţii formaţiunii mai precizează că "USR este un partid modern şi pro-european care se disociază ferm, explicit şi neechivoc de tot ceea ce a însemnat regimul comunist şi reminiscenţele sale."

"Valorile USR se bazează pe democraţie internă, integritate şi transparenţă faţă de membrii USR şi faţă de societate", concluzionează reprezentanţii formaţiunii.

Reamintim că sociologul Mircea Kivu a admis, într-o lungă confesiune pe Facebook, că a colaborat cu fosta Securitate, mânat de "laşitate". Confesiunea lui Kivu a apărut după ce Sabin Orcan a anunţat încetarea colaborării ziarului România Liberă cu sociologul, pe motiv de colaborare cu Securitatea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor