USR, cu buzunarele aproape goale înainte de campanie. Nicuşor Dan îi invită pe români să doneze

"Noi nu avem resursele financiare ale celorlalţi, în primul rând pentru că noi nu furăm şi nu suntem corupţi", a explicat Nicuşor Dan, care îi invită pe români să doneze pentru campania USR.
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB
Clotilde Armand, Nicuşor Dan, conferinţă de presă 8 iunie 2016 la sediul USB (Epoch Times România)

Campania electorală pentru alegerile parlamentare stă să înceapă, iar Uniunea Salvaţi România nu stă prea bine la capitolul finanţe. De fapt stă mult mai rău decât în campania pentru locale, context în care liderul USR Nicuşor Dan îi invită pe români să doneze.

"Noi nu avem resursele financiare ale celorlalţi, în primul rând pentru că noi nu furăm şi nu suntem corupţi. Candidaţii pe care USR îi propune şi toţi ceilalţi care muncesc alături de USR o fac pentru interesul comun al tuturor, nu pentru interesul lor personal. Am lansat candidaţi în toată ţara. Ne aşteaptă o campanie grea pe care nu putem să o câştigăm decât împreună. Pe 11 noiembrie începe campania oficială. Donează pentru campania USR. Trebuie să ne cunoască toţi românii", a scris joi seară, pe contul său de Facebook, Nicuşor Dan.

Într-un interviu acordat News.ro, liderul USR a dezvăluit că pentru campania electorală la parlamentare partidul a reuşit să strângă doar 150.000 de euro din donaţii, faţă de 300.000 de euro cât strânsese în campania din Bucureşti de la locale.

"Atunci am reuşit să strângem 300.000 de euro, în precampanie şi campanie, iar acum nu am strâns decât 150.000 de euro, asta şi din cauză că principalii noştri donatori şi-au atins limita maximă cu care pot finanţa un partid, în campania locală. Practic, acum nu am mai avut mari donatori, cu două, trei excepţii, în schimb am avut mult mai multe donaţii online. La locale, am avut aproape 70.000 de euro donaţii online, acum avem undeva la 100.000. Cam asta este cifra şi o să continuăm să primim", a declarat Nicuşor Dan.

O altă problemă este că Autoritatea Electorală Permanentă nu a rambursat banii pe care i-au cheltuit în campania pentru alegerile locale.

"Aşa cum prevede legea, AEP trebuie să ramburseze banii tuturor partidelor care au făcut cel puţin 3%, iar noi am făcut 30% . Au întârziat, mai întâi au spus că îi primim în septembrie, apoi pe 19 octombrie, acum au avansat o nouă dată, 5 decembrie, când nu îi vom mai putea folosi, din păcate. Eu nu mai am niciun ban. Încă de la alegerile din 2012, mi-am curăţat toate economiile.

Sper, colegii mei, conform legi, banii vin de la candidaţi, iar partidul nu mai poate să strângă. Deci o să avem donaţiile online care se vor duce la candidaţi şi sper ca ceilalţi colegi ai mei să reuşească şi să se împrumute cu bani. Să începi o campanie electorală cu 100.000 de euro e cam puţin", a explicat Nicuşor Dan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne