USL cere demisia de onoare a primarului de Târgu Mureş, Dorin Florea

Epoch Times România
28.03.2012

Uniunea Social Liberală (USL) solicită demisia de onoare a primarului de Târgu Mureş, Dorin Florea, pentru atitudinea în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din acest municipiu.

"Uniunea Social Liberală solicită demisia de onoare a primarului Municipiului Târgu Mureş şi vicepreşedinte al PDL Dorin Florea, pentru atitudinea pasivă, complicitatea şi lipsa oricărui demers consistent de susţinere a intereselor comunităţii locale în contextul deciziei Guvernului privind divizarea pe criterii etnice a UMF Târgu Mureş", se arată într-un comunicat.

Uniunea consideră că Dorin Florea, în calitate de primar şi de vicepreşedinte al PDL, avea "puterea şi chiar responsabilitatea de a împiedica decizia segregaţionistă a Guvernului".

"Hotărârea de a diviza universitatea din raţiuni politice şi electorale reprezintă o ameninţare la adresa autonomiei universitare şi a principiilor ce stau la baza sistemelor de educaţie moderne", precizează Opoziţia.

De asemenea, USL condamnă "modul extrem de dăunător în care actuala Putere guvernează România".

"Majoritatea deciziilor sunt luate în urma şantajelor şi ameninţărilor dintre partidele membre ale coaliţiei de guvernământ, iar cel mai grav este faptul că aceste decizii nu favorizează în niciun fel cetăţenii României, ci doar clientela politică a PDL, UDMR şi UNPR", susţine Opoziţia.

Executivul a adoptat marţi hotărârea de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş. Astfel, în cadrul UMF Târgu Mureş se creează o nouă facultate cu predare în limbile maghiară, română şi engleză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor