Opoziţia va depune iarăşi o moţiune de cenzură

Liderii Uniunii Social Liberale (USL) Victor Ponta(ST) şi Crin Antonescu(DR). (www.victorponta.ro)
Epoch Times România
27.03.2012

Victor Ponta, preşedintele PSD şi copreşedinte al USL, a anunţat marţi decizia depunerii unei moţiuni de cenzură, ca urmare a adoptării de către Executiv a hotărârii de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, urmând să se decidă momentul introducerii acesteia.

Ponta spune că aceasta va fi depusă în perioada imediat următoare, în condiţiile în care pe 10 mai începe campania electorală pentru alegerile locale şi ţinându-se cont că în luna aprilie creştinii sărbătoresc Paştele.

"Nu vrem să-i transformăm pe pedelişti în martiri", a adăugat el.

Preşedintele PSD a precizat că a desemnat deja un grup de colegi care vor lucra la textul moţiunii, fiind de părere că aceasta trebuie să se refere, în principal, la "guvernarea de târguială şi şantaj" şi la faptul că "în fruntea ţării stă un om slab care capitulează necondiţionat în faţa UDMR" şi probabil şi a PDL, dacă va aloca bani de la Guvern pentru aleşii locali.

Executivul a adoptat, marţi, hotărârea de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, au declarat surse guvernamentale.

UDMR a cerut în coaliţia de guvernare crearea unei facultăţi în limba maghiară, Ministerul Educaţiei lansând, pe 13 martie, în dezbatere publică, un proiect de HG în acest sens. (continuă)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor