UPDATE. Voiculescu află vineri dacă procesul ICA va fi strămutat la altă Curte de Apel. Dosarul rămâne la CAB

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)

UPDATE. Dosarul pivind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) rămâne la Curtea de Apel Bucureşti şi următorul termen va fi în 4 august, întrucât instanţa supremă a respins, vineri, cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului la o altă instanţă.

***

Vineri se judecă cererea adresată de avocaţii lui Dan Voiculescu de strămutare a procesului ICA. Apărătorii lui Voiculescu au depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere în care solicită ca dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) să fie mutat de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă Curte de Apel din ţară.

Cererea a fost formulată în contextul în care, la ultimul termen al procesului, noul complet de judecată de la Curtea de Apel Bucureşti a respins toate excepţiile şi cererile de amânare formulate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea lui Dan Voiculescu. Avocaţii lui Dan Voiculescu au încercat de două ori să recuzeze preşedinta noului complet de judecată, Camelia Bogdan, însă fără succes.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ susţine cererea de strămutare. Acesta afirmă că există suspiciunea de lipsă de imparţialitate a judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti, invocând presiunea mediatică fără precedent, care ar fi afectat obiectivitatea magistraţilor. "Prin intermediul media a fost inoculată ideea falsă că Voiculescu este implicat în faptele de corupţie ale unui judecător arestat", a spus Gheorghiţă Mateuţ. Avocatul contestă modul de înfiinţare a completului de judecată de la CAB, format din Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea. "S-a realizat la o dată anterioară promovării la CAB", a declarat Mateuţ.

După susţinerea cererii de strămutare de către apărătorii lui Dan Voiculescu, instanţa a rămas în pronunţare

După susţinerea cererii de strămutare de către apărătorii lui Dan Voiculescu, instanţa a rămas în pronunţare.

La ultimul termen din 1 iulie, Dan Voiculescu a obţinut o nouă amânare după ce avocatul său, Mateuţ, a solicitat schimbarea încadrării pentru acesta, invocând un articol din Noul Cod Penal. Următorul termen din dosarul ICA va avea loc pe 4 august.

Reamintim că dosarul ICA se judecă încă din decembrie 2008, când Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de procurori pentru că s-ar fi folosit de funcţia politică pe care o deţinea pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ cu mult sub cel real. Mai exact, este vorba despre aproape 4 hectare de teren şi unul de construcţii în Băneasa, care au fost cumpărate de patronul trustului de media Intact la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel al pieţei. Paguba se ridică la aproape 60 de milioane de euro, potrivit DNA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne