Latifundiarul Dan Voiculescu deţine încă un teren secret în judeţul Călăraşi

Dan Voiculescu
Dan Voiculescu (Epoch Times România)
Noi dezvăluiri în ce priveşte afacerile fondatorului PC Dan Voiculescu: "Felix" are o adevărată moşie secretă în judeţul Călăraşi. Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei fac cunoscut faptul că în anul 2007, imperiul Grivco a primit 2.000 de hectare de teren arabil de cea mai bună calitate de la Academia Română, iar lângă acesta Dan Voiculescu şi-a construit, la Perişoru, o moşie care cuprinde un imens siloz şi o bază de utilaje.

Un teren de cca 2.000 ha situat în comuna Perişoru din judeţul Călăraşi, care a aparţinut Institutului de Cercetare Mărculeşti, a ajuns în anul 2007, prin intermediul Academiei Române, în arenda Grivco Agro. Lângă acest teren de cea mai bună calitate, Dan Voiculescu şi-a construit, la Perişoru, o moşie care cuprinde un imens siloz şi o bază de utilaje, relatează jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

Jurnalistul Robert Turcescu scrie pe blogul personal:

„Din documente primite de la Registrul Comerţului, reise că Firma SC Grivco Agro SRL a fost înfiinţată pe 24.04 2008. Solicitant, Mihai Lazăr în calitate de administrator. Sediul: Bucureşti, sector 1, str. Gârlei nr 1D, adică în imperiul Grivco SA, pe terenurile luate cu japca de Voiculescu de la ICA. Asociaţi în Grivco Agro SRL figurau în aprilie 2008 două companii: SC Benefica SRL cu o parte socială şi SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (GRIVCO) SA cu 99 de părţi sociale. Poate nu e lipsit de relevanţă să amintim că la acea vreme SC Grivco Agro avea şi un punct de lucru la Călăraşi (remember Comisia Nana?), în comuna Perişoru, Aleea Perişoru, camera oficială, Ap 2. Activităţi la sediu: cultivarea cerealelor, plantelor leguminoase şi plantelor de seminţe oleaginoase”.

Pentru a nu se face legătura între Dan Voiculescu şi aceste afaceri, în prima linie sunt puşi directorii lui. Primarul comunei Perişoru, Tudorel Damian afirma că silozul a fost cumpărat de Grivco cu 1,1 milione de euro de la un italian, nefiind implicat statul.

Totodată, în 2013 a fost schimbat numele firmei care are în arendă terenurile, Grivco Agro devenind Agro Seed Muntenia, lucru dovedit de faptul că la conducerea acestei firme se află în continuare oamenii lui Voiculescu. Acţionar unic al societăţii este Adina Veronica Boiangiu, director juridic la Grivco, iar administrator este Rada Raeceanu, care este şi director financiar al grupului lui Voiculescu, relatează jurnaliştii de la Evenimentul Zilei. Mai mult decât atât, pe cărţile de vizită ale angajaţilor Agro Seed Muntenia este trecută adresa de e-mail a grupului Grivco.

Încă o dovadă este faptul că Dan Voiculescu îşi face şi publicitate pe domeniul Agro Seed Muntenia, întrucât pe acesta sunt montate reclame pentru postul Tv Antena 1, iar pe unul din garaje scrie "Filiala Călăraşi" a Partidului Conservator.

Fondatorul PC Dan Voiculescu neagă în continuare orice legătură cu afacerile dubioase care au ieşit deja la iveală, şi chiar faptul că este în spatele firmei Agro Seed Muntenia, adică fosta SC Agro Grivco SRL.

Beneficii. Cadou 2.000 hectare

Recoltele de pe pământul din Călăraşi îi aduc lui Voiculescu 2,2 milioane de euro. Mai primeşte 320.000 de euro subvenţie de la stat, plus subvenţia de combustibil.

Jurnaliştii de la Evenimentul Zilei scriu că pentru terenul de la Perişoru, Grivco nu a scos niciun ban din cont, aceeaşi metodă de arendă fiind folosită şi în cazul altor terenuri.

Academia Română, după ce a reuşit să devină proprietară, a încheiat un contract de arendă pe 20 de ani cu Grivco, cedând pământul în schimbul a 10 la sută din producţie. Producţia de cereale pe terenurile bune de la Perişoru poate depăşi 5.000 de kg hectar.

Imperiul Grivco şi Dan Voiculescu mai deţin un teren mănos de 2.600 de hectare din judeţul Giurgiu, 92 de ha în judeţul Mureş printr-un contract al firmei SANAGRA cu ADS, precum şi 117 ha în judeţul Constanţa, închiriat tot de la Academia Română.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne