UPDATE - Mircea Băsescu înfruntă primul termen din proces

Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu
Mircea Băsescu şi Bercea Mondialu (Captură Youtube)
Loredana Diacu
16.07.2014

UPDATE - Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână rămân în arest preventiv, a decis miercuri Tribunalul Constanţa, respingând ca nefondată cererea avocaţilor acestora. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore la Curtea de Apel.

Potrivit Mediafax, la ieşirea din sala de judecată, avocaţii lui Mircea Băsescu au informat că au susţinut în instanţă că înregistrările de la dosar nu sunt autentice, aceştia invocând un „viciu substanţial”, motiv pentru care au solicitat înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar.

***

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu a fost adus, în această dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, unde are loc primul termen în procesul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Tot astăzi, magistraţii vor decide asupra cererii de revocare a măsurii de arestare preventivă formulată de avocaţii lui Mircea Băsescu. După proces, cel mai probabil fratele preşedintelui va reveni în arestul Poliţiei Capitalei.

Procurorii DNA, care intenţionează să îl audieze în următoarele două săptămâni pe fratele preşedintelui într-un alt dosar au cerut ca acesta să nu fie transferat deocamdată la Penitenciarul Poarta Albă, potrivit PRO TV.

Mircea Băsescu a fost trimis în judecată sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce ar fi primit suma de 250.000 de euro de la Florin Anghel, fiul lui Sandu Anghel, alias Bercea Mondialu', pentru a interveni pe lângă magistraţi, astfel încât interlopul să scape de închisoare.

În acelaşi dosar, alături de fratele preşedintelui, a fost trimis în judecată şi Marian Căpăţână, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Procesul se judecă la Constanţa după ce Tribunalul Bucureşti şi-a declinat copentenţa în acest sens.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor