"Cine greşeşte, plăteşte!" MRU face apel la onoarea Ioanei Petrescu, cerându-i demisia

Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe
Ioana Petrescu, Ministru de Finanţe (Loredana Diacu/Epoch Times)

"Eviscerată" profesional de preşedintele Băsescu pentru incapacitatea de a fi produs o foaie A4 cu propuneri pentru compensarea deficitului bugetar aferent reducerii CAS, ministrul Ioana Petrescu a fost "onorată" marţi şi cu o scrisoare deschisă prin care Mihai Răzvan Ungureanu îi cere să demisioneze din Guvern.

"Stimată doamnă Ioana Petrescu, nu am nicio aşteptare de la domnul Victor Ponta. A demonstrat în nenumărate rânduri că nu pricepe ce se petrece în Guvernul pe care îl conduce, cum nu înţelege nici ce i se întâmplă. Din acest motiv, vă adresez o rugăminte directă, din tot sufletul, aşa cum aţi spus şi dumneavoastră în susţinerea scăderii CAS-ului: daţi-ne bunul-simţ înapoi", i se adresează MRU Ioanei Petrescu, la nici o zi după ce preşedintele Băsescu a făcut publice înregistrările discuţiilor purtate pe tema CAS cu tandemul Ponta & Petrescu, discuţii în cadrul cărora ministrul de Finanţe nu a fost capabil să producă niciun argument economic în favoarea sustenabilităţii reducerii contribuţiilor la asigurările sociale începând cu 1 octombrie.

"Scrieţi-vă demisia de onoare dintr-un Guvern incompetent, cum nu cred să fi existat vreodată", îi cere MRU Ioanei Petrescu, reproşându-i acesteia că s-a prezentat extrem de nepregătită la "examenul" susţinut la Cotroceni, examen pe care ministrul a sperat să îl treacă dându-şi ochii peste cap la întrebări "incomode" şi pledând sustenabilitatea reducerii CAS-ului cu argumente de tipul "o susţin din tot sufletul meu".

"E regretabil că aţi fost târâtă într-un război politic dur, care nu vă aparţine", o compătimeşte MRU pe Ioana Petrescu pentru că a ales să înveţe politică alături de Victor Ponta, cerându-i acesteia să nu se lase însă folosită ca paravan de "un politician fără scrupule".

Scrieţi-vă demisia de onoare dintr-un Guvern incompetent, cum nu cred să fi existat vreodată

"Nu vă periclitaţi cariera viitoare, pe care abia aţi început-o, printr-o asociere nocivă cu Victor Ponta. E nevoie de demisia dumneavoastră pentru că ce aveţi mai presus de funcţia temporară de ministru într-un Guvern incompetent este onoarea personală. Aţi căzut într-o capcană întinsă chiar de premierul din Guvernul căruia faceţi parte. Sunt convins că v-a spus că vizita la Cotroceni e o formalitate. Din păcate, faptul că Victor Ponta nu ştie să respecte instituţiile statului român vi s-a transferat şi dumneavoastră. Ştiţi bine că cine greşeşte, plăteşte. Victor Ponta este iresponsabil, dar aştept ca dumneavoastră să nu giraţi un astfel de comportament prin a continua să faceţi parte din cabinetul său", face apel Ungureanu la onoarea Ioanei Petrescu, pe care o asimilează unei victime a ambiţiilor premierului.

"Vă rog să respectaţi efortul pe care l-aţi făcut pentru a ajunge aici şi să demisionaţi pentru a vă recâştiga singurul lucru pe care îl puteţi recupera: onoarea. (...) E cazul să acceptaţi că este inadmisibil să nu îţi poţi susţine propriul proiect. Chiar dacă am convingerea că sunteţi mai degrabă o victimă a lui Victor Ponta, care s-a folosit de dumneavoastră, acest lucru nu vă scuteşte de responsabilitatea propriilor alegeri. Astăzi, sunteţi pusă în faţa uneia dintre cele mai dificile alegeri din cariera dumneavoastră: să giraţi un Guvern incompetent şi compromis, prin a continua să ocupaţi funcţia de ministru de Finanţe sau de a demisiona onorabil", concluzionează MRU, exprimându-şi speranţa că "victima" Petrescu va face alegerea corectă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne