UPDATE: Lansarea candidaturii lui Ponta dă Capitala peste cap

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

UPDATE: Pe Naţional Arena a ajuns, pentru a-l susţine pe premierul Ponta, şi primarul Constanţei, Radu Mazăre (urmărit penal în mai multe dosare, pentru fapte de corupţie), însoţit de circa 50 de tinere.

De asemenea, oficialilor de pe stadion li s-a alăturat şi Mircea Geoană, fostul prezidenţiabil al PSD care, în 2009, a pierdut alegerile după o vizită în toi de noapte, la mogulul Sorin Ovidiu Vîntu, actualmente aflat în închisoare.

* * *

UPDATE: Autocarele umplute cu susţinători PSD trimişi de organizaţiile din ţară pentru a umple stadionul naţional la lansarea candidaturii lui Ponta, au intrat în Bucureşti. Escortate de maşini de poliţie cu girofar, acestea se îndreaptă spre Naţional Arena. Potrivit unui martor ocular, în Militari s-a înregistrat deja un prim incident, un autocar cu numar de Gorj tamponând o maşină în trafic.

* * *

Traficul va fi perturbat sâmbătă în capitală, în zona Arenei Naţionale. Zeci de maşini ale Poliţiei Locale şi ale Jandarmeriei au fost cantonate încă de vineri în zonă, iar bucureştenilor (inclusiv celor ce locuiesc în zonă) le-a fost interzis să parcheze, să staţioneze şi chiar să-şi oprească maşinile pe 12 tronsoane rutiere, de ieri noapte, până astăzi la ora 22:00.

Perturbarea traficului rutier are ca explicaţie dorinţa autorităţilor de a organiza şnur şi fără incidente un eveniment "fără precedent". Sâmbătă, 20 septembrie, chiar în ziua în care împlineşte 42 de ani, premierul Victor Ponta îşi va lansa oficial candidatura pentru Cotroceni la Arena Naţională.

În jur de 70.000 de persoane sunt aşteptate astăzi, pe stadion, pentru a-l aplauda pe Victor Ponta, în această zi "istorică" pentru el. Astfel încât evenimentul să meargă strună, organizatorii au muncit intens. De la mobilizarea membrilor de partid, precum şi a eventualilor simpatizanţi înscrişi în varii baze de date, până la împrăştierea otrăvii pentru ţânţari în parcul de lângă stadion, nu s-a precupeţit niciun efort, nici logistic şi nici financiar. Conform digi24, parte din "susţinătorii" premierului veniţi din ţară pentru a lua parte la eveniment, au fost plătiţi cu 100 de ron, plus măncare şi băutură.

În "buna" organizare a evenimentului au fost antrenate Primăria şi Poliţia Locală, ai căror lucrători au împânzit ieri zona cu afişe, prin care cetăţenilor din zonă li se cere ca în perioada 19-20 septembrie, orele 22:00, să nu oprească sau să parcheze în zonă.

Potrivit paginadepolitica.ro, anunţul enumeră apoi patru artere de circulaţie şi opt zone de parcare unde bucureştenii nu vor avea voie să parcheze, probabil pentru a lăsa locurile libere susţinătorilor premierului, mulţi dintre ei aduşi probabil de la capătul ţării în autobuze, special pentru a-l aplauda pe prezidenţiabilul PSD.

"Ponta se lansează, nimeni nu parchează în zona Arenei Naţionale timp de 24 de ore. Viitor nord-coreean ţara noastră are", sintetizează situaţia, pe contul său de Facebook, jurnalistul Cătălin Prisăcariu de la B1 TV.