UPDATE: Femeia găsită moartă într-un parc din sectorul 2 ar fi murit din cauza unei intoxicaţii cu alcool

Câine comunitar pe stradă
Câine comunitar pe stradă (Epoch Times România)

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Poliţia Capitalei declară că femeia găsită moartă joi, în parcul Obor din Capitală, cu trupul muşcat de cîini, ar fi decedat din cauza unei "intoxicaţie etilice acute cu aspirat alimentar gastric." Concluzia este una preliminară, nefiind confirmată încă de teste toxicologice.

"În absenţa rezultatelor acestor examene de laborator - testele toxicologice -, " nu se poate preciza, în acest moment, o legătură de cauzalitate între leziunile constatate şi deces", declară anchetatorii.

* * *

La o zi după ce într-un parc situat la câţiva paşi de Primăria sectorului 2 a fost descoperit cadavrul unei femei, despre care se crede că ar fi fost ucisă de câini, procurorul general al României, Tiberiu Niţu, declară că nu sunt date conform cărora decesul femeii s-a datorat muşcăturilor de câini.

"Nu aş vrea să fac comentarii vizavi de noul caz. Nu sunt momentan date că decesul s-ar datora muşcăturilor de câine, este o situaţie regretabilă indiferent de cauza decesului”, a afirmat Niţu.

Deşi atât martorii din cartier, care au văzut cadavrul înainte să fie ridicat de poliţie, cât şi surse de la Institutul medico legal au afirmat că femeia decedată avea numeroase urme de muşcături pe membre şi pe torace, atacul unor câini fiind cel mai probabil cauza morţii, autorităţile nu exclud posibilitatea ca muşcăturile să fi apărut post-mortem.

Se pare că femeia avea pe corp, în afară de muşcături de câine şi urme de violenţă. Specialiştii vor stabili dacă decesul a survenit în urma unui atac al câinilor sau dacă este vorba despre o crimă comisă de unul sau mai mulţi agresori.

Reamintim că joi dimineaţa, în apropierea Primăriei sectorului 2 a fost descoperit cadavrul unei femei în vârstă de aproximativ 45-50 de ani. Martorii aflaţi la faţa locului au povestit reporterilor că femeia avea trupul plin de muşcături şi chipul desfigurat. Victima nu a fost identificată şi se presupune că făcea parte dintre oamenii străzii aciuaţi în zonă.

Imediat după constatarea decesului, Primăria Bucureşti a ridicat şapte câini maidanezi din zonă, din care doi fuseseră adoptaţi de Asociaţia Cuţu-Cuţu şi unul - adoptat de o persoană fizică - Raluca Pahomi, care a mai adoptat 110 câini în ultimii 3 ani. Investigaţiile continuă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne