UPDATE: Codul Fiscal a primit undă verde şi de la deputaţi. Ponta, absent la votarea proiectului său "de suflet"

Votat marţi aproape în unanimitate de senatori, noul Cod Fiscal urmează să primească, joi, şi girul deputaţilor. Dezbaterea în Camera Deputaţilor, pe tema acestei legi, a început, în prezenţa ministrului de Finanţe.
Camera Deputaţilor din Parlamentul României. (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.09.2015

UPDATE: Noul Cod Fiscal a fost adoptat cu 279 de voturi pentru, 8 împotrivă şi 5 abţineri.

Premierul Ponta a lipsit de la votarea proiectului său "de suflet", ajungând în sala de plen după ce votul se încheiase. Potrivit stiripesurse.ro, Ponta a făcut o confuzie, crezând că şedinţa începe la 12.30, nu la 12, cum era programată.

***

Votat marţi aproape în unanimitate de senatori, noul Cod Fiscal urmează să primească, joi, şi girul deputaţilor. Dezbaterea în Camera Deputaţilor, pe tema acestei legi, a început, în prezenţa ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici. Votul final este programat la ora 12.00, când în sala de plen se va afla şi premierul Victor Ponta.

Luând cuvântul din partea liberalilor, Eugen Nicolăescu, noul lider al deputaţilor PNL a anunţat că reprezentanţii partidului său vor vota în favoarea Codului Fiscal.

"Ceea ce propune guvernarea PSD este o mare reducere de fiscalitate, aparent. Se propune să se reducă TVA la 20% şi apoi la 19%, nu este reducere de fiscalitate, ci readucere de fiscalitate la nivelul iniţial. Eliminarea supraccizei, a taxei pe stâlp sunt lucruri pe care guvernul Ponta le-a introdus şi acum renunţă la ele. Este de la sine înţeles că nu poţi să faci o reducere fiscală masivă fără să afectezi echilibrele macro-sociale ale ţării. PNL va vota pentru Codul Fiscal în forma prezentată astăzi", a declarat Nicolăescu, citat de evz.ro.

La rândul său, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a prezentat principalele prevederi ale Codului Fiscal, printre care reducerea cotei TVA de la 24% la 20% începând de la 1 ianuarie 2016 şi de la 20% la 19% începând de la 1 ianuarie 2017, eliminarea taxei pe stâlp de la 1 ianuarie 2017, cu excepţia construcţiilor agricole pentru care eliminarea impozitului se aplică din 2016 şi eliminarea supraaccizei la carburanţi de la 1 ianuarie 2017.

Anterior dezbaterilor din plen, Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului Fiscal, cu amendamentele care prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi la 19% de la 1 ianuarie 2017.

La dezbaterile de ieri din Comisia pentru buget, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Dan Manolescu a cerut reintroducerea în Codul Fiscal, aşa cum a fost iniţial, a unei prevederi care vizează acordarea posibilităţii consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri şi pe teren cu până la 500% pentru cele neîngrijite situate în intravilan, această solicitare aparţinând autorităţilor locale.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor