UNPR condamnă ferm declaraţiile lui Adrian Solomon referitoare la premier

Epoch Times România
24.04.2012

Uniunea Naţională pentru Progresul României condamnă cu toată fermitatea declaraţiile "nedemocratice şi iresponsabile" ale deputatului PSD Adrian Solomon cu privire la premierul Mihai-Răzvan Ungureanu.

"Este total inacceptabil, într-o ţară membră a Uniunii Europene şi a NATO, ca un parlamentar să profereze ameninţări la viaţa primului-ministru. Astfel de declaraţii trebuie să primească o reacţie fermă din partea mediului politic, a opiniei publice şi a instituţiilor statului român. A evoca o acţiune teroristă extrem de gravă şi a face o asociere cu premierul României denotă nu numai o cruntă ignoranţă, ci şi un derapaj major ce trebuie sancţionat fără ezitare. Deja nu mai este o problemă de apartenenţă politică, ci pur şi simplu de conduită iresponsabilă şi total condamnabilă a unui cetăţean român în spaţiul public, cu privire la autorităţile statului român", subliniază UNPR într-un comunicat.

Progresiştii spun că prin declaraţiile făcute Adrian Solomon a renunţat practic la statutul de ales al românilor şi s-a plasat de unul singur în categoria celor care pot şi trebuie să fie cercetaţi potrivit prevederilor Codului penal.

"Deputatul PSD trebuie să prezinte de urgenţă scuze atât premierului Mihai-Răzvan Ungureanu, cât şi cetăţenilor români care l-au votat în Parlamentul României. În plus, asumarea erorii nu poate fi separată de un obligatoriu gest al demisiei din Parlament din partea lui Adrian Solomon. Pentru toţi cetăţenii acestei ţări trebuie să fie evident faptul că Legislativul nu este locul de muncă al celor certaţi cu legea, al celor cu vocaţie de infractori şi al oamenilor total incompatibili cu modul european şi civilizat de a face politică", punctează progresiştii în comunicatul citat.

Deputatul PSD de Vaslui Adrian Solomon l-a avertizat pe premierul Mihai-Răzvan Ungureanu că riscă să aibă soarta fostului premier italian Aldo Moro, răpit şi ucis de Brigăzile roşii în 1978.

"Se-aude că domnul Mihai-Răzvan Ungureanu ar vrea să vină pe 1 Mai la IRB. Eu îi transmit public că sigur are urechi care să audă, că dacă are nesimţirea, că tupeu are cât cuprinde, să vină în Bârlad şi să nu anunţe autorităţile, să nu oprească la primărie să afle ce-i doare pe bârlădeni de la primarul municipiului Bârlad va avea nu soarta lui Tăriceanu, ci soarta lui Aldo Moro. Şi asta nu-i o ameninţare, e o asigurare, domnul prim-ministru!", a declarat luni Solomon într-o conferinţă de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor