Ungureanu a discutat cu reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor

Primul ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în continuarea întâlnirilor avute săptămâna trecută cu formaţiunile din arcul guvernamental.
Primul ministru, Mihai Răzvan Ungureanu. (gov.ro)
Epoch Times România
23.04.2012

Primul ministru Mihai-Răzvan Ungureanu a avut luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu reprezentanţii grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în continuarea întâlnirilor avute săptămâna trecută cu formaţiunile din arcul guvernamental.

Temele principale de discuţie au fost moţiunea de cenzură, vizita preşedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, anunţată pentru 25 aprilie, şi proiectul de lege referitor la restituirea proprietăţilor, informează un comunicat remis de Biroul de presă al Guvernului.

Şeful Executivului s-a întâlnit joia trecută cu reprezentanţii PDL, UNPR şi UDMR.

"Scopul acestor întâlniri îl reprezintă stabilirea unor poziţii comune, ca reacţie la moţiunea de cenzură depusă în Parlament, precum şi pregătirea momentului politic important pe care îl va reprezenta susţinerea discursului în plenul Parlamentului de către preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, în data de 25 aprilie, cu ocazia vizitei pe care acesta o va face în România", preciza atunci Biroul de presă al Executivului.

"Am discutat (...) despre evenimentul din 25 aprilie, când preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, vine la Bucureşti (...) şi urmează să se adreseze Parlamentului României. Este în interesul tuturor, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, de orientarea politică pe care o are, ca sala de plen să-i cuprindă atât pe parlamentarii Puterii, cât şi pe cei ai Opoziţiei. Vorbim despre România aici. Este prima vizită a lui Herman Van Rompuy la Bucureşti", afirma Ungureanu, după întâlnirea cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

În ceea ce priveşte discuţia pe tema moţiunii de cenzură, Ungureanu a spus că aceasta a vizat aspecte tehnice. "Evident că idealul este ca această moţiune să nu treacă. Dar eu nu pot să fac apel la mobilizare. O fac şefii partidelor şi şefii de grupuri parlamentare. Eu constat situaţia, discut cu partidele din coaliţia care mă susţine, care susţine Guvernul", explică Ungureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor