Emilian Frâncu (PNL): Dacă moţiunea trece, este posibil un guvern USL

Epoch Times România
23.04.2012

Un guvern format de Uniunea Social Liberală (USL) ar fi posibil dacă moţiunea de cenzură va trece, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, senatorul PNL de Vâlcea, Emilian Frâncu.

"Dacă moţiunea de cenzură va trece, probabil că Uniunea Social Liberală îşi va asuma exerciţiul guvernării, asta, evident, dacă va fi nominalizat premier Victor Ponta. Pentru că trebuie stopată această guvernare dezastruoasă pentru ţară şi vă spun că primul lucru care ar fi făcut de guvernul USL îl reprezintă scăderea fiscalităţii, care ar însemna brusc o bulă de oxigen pentru angajatori şi angajaţi şi o sursă de creare de noi locuri de muncă. Nu cum spunea recent preşedintele Băsescu, că România nu mai are resurse pentru crearea de noi locuri de muncă, decât prin exploatarea zăcămintelor. Zăcămintele financiare sunt mult mai la îndemână decât cele de sub pământ", a susţinut Frâncu.

În aceeaşi conferinţă de presă, senatorul liberal de Vâlcea a fost însoţit pentru prima dată de la constituirea USL şi de preşedintele PSD Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei, ambii anunţând că protocolul dintre cele două formaţiuni politice a fost deja semnat.

"Avem în cele din urmă un protocol de colaborare şi sprijin reciproc în campania electorală care bate la uşă. Am lămurit şi cu prietenii noştri de la PSD locurile pe listă, faptul că ambele partide vor da câte un viceprimar. Campania va fi pro-USL şi îi vom trata în mod egal pe adversarii noştri, atât pe democrat-liberalul Romeo Rădulescu, cât şi pe progresistul Eusebiu Veţeleanu. Scopul este o majoritate confortabilă a USL în Consiliul Local şi o stopare a risipei banului public", a spus Emilian Frâncu.

Senatorul liberal este, potrivit protocolului USL, candidatul la primăria Râmnicului. El se va confrunta cu actualul primar democrat liberal Romeo Rădulescu şi cu Eusebiu Veţeleanu (UNPR).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor