Duşa: S-ar putea ca de marţi Puterea să nu mai aibă cvorum de şedinţă nici la Cameră

Epoch Times România
23.04.2012

Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, afirmă că este posibil ca de marţi Puterea să nu mai aibă cvorum de şedinţă nici în acest for.

"Azi (n.r. luni) vor mai apărea solicitări din partea unor parlamentari şi în special de la Cameră care vor trece de partea Opoziţiei sau dacă nu vor trece vor anunţa că vor vota (n.r.favorabil) moţiunea de cenzură. Pe cifrele care se vehiculează, s-ar putea ca de mâine Puterea să nu mai aibă cvorum de şedinţă nici la Camera Deputaţilor", a spus Duşa.

El a reamintit că "poarta USL mai e deschisă până la moţiunea de cenzură" şi a precizat că deputaţii Opoziţiei vor participa la plen doar pentru Tratatul de guvernanţă fiscală.

Mircea Duşa susţine că "cei de la PDL s-au speriat şi de asta au urgentat dezbaterea moţiunii pentru vineri", întrucât un termen mai lung ar fi dat posibilitatea unor parlamentari să plece.

Puterea mai are în Camera Deputaţilor, din totalul de 326 de deputaţi, doar 167, după ce vineri şi-a anunţat demisia din PDL şi intrarea în PNL deputatul Marius Dugulescu.

Mircea Duşa a precizat că Gheorghe Ciobanu a demisionat din PDL şi va anunţa luni, în plenul Camerei, afilierea sa la grupul social-democrat.

Din cei 167 de deputaţi ai Puterii, 115 sunt de la PDL, 20 - UDMR, 17 minorităţi, 15 UNPR.

Opoziţia are în Cameră 150 de deputaţi - 90 PSD şi 60 PNL.

În Camera Deputaţilor sunt 9 independenţi, inclusiv Mihail Boldea, arestat preventiv, care nu poate fi prezent la vot, dar care intră în calculul pentru cvorum.

Pentru ca acest raport de forţe să devină oficial, Marius Dugulescu şi Gheorghe Ciobanu trebuie să-şi anunţe demisia din PDL în plenul Camerei.

Cvorumul de şedinţă la Camera Deputaţilor este de 164 de deputaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor