Unirea României cu R. Moldova. M10: 2018 poate fi anul consultării prin referendum pe ambele maluri ale Prutului

Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Unirea românilor de pe cele două maluri ale Prutului trebuie să fie susţinută de majoritatea cetăţenilor ambelor ţări şi pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internaţional, a transmis, în cadrul unui comunicat de presă, partidul M10, formaţiune condusă de Monica Macovei.

M10 salută "decizia simbolică a fraţilor români de peste Prut de a acţiona în direcţia revenirii la patria mamă" şi se angajează să acţioneze constant pentru a ajuta Republica Moldova să se integreze în Uniunea Europeană pentru că România şi R. Moldova "trebuie să se întâlnească în marea familie europeană".

În acelaşi timp, partidul M10 consideră că exprimarea suveranităţii unui popor este fundamentul democraţiei însăşi, care îşi găseşte validarea prin referendum.

"Anul 2018, când sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire, poate fi anul consultării prin referendum pe ambele maluri ale Prutului. Românii de o parte şi de altă a Prutului au aceeaşi limbă, istorie şi cultură şi pot avea un viitor comun.

O eventuală decizie referitoare la unirea R. Moldova cu România trebuie să fie susţinută de majoritatea cetăţenilor ambelor ţări şi pregătită prin negocieri diplomatice la nivel internaţional. Desigur, numai atunci când la conducere vor fi politicieni capabili moral şi profesional să facă aceste demersuri diplomatice", consideră formaţiunea Monicăi Macovei.

Partidul M10 aplaudă marşul-simbol al fraţilor români, plecaţi din Chişinău pe 5 iulie şi care vor ajunge duminică în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, acţiune menită să sensibilizeze opinia publică faţă de ideea unirii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.