Moment emoţionat între Papahagi şi Traian Băsescu. "M-a apucat nostalgia. Semn de slăbiciune"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Profesorul universitar Adrian Papahagi, unul dintre membri fondatori ai PMP, care ulterior a părăsit formaţiunea nemulţumit de direcţia în care mergeau lucrurile, a povestit un episod emoţionant pe care l-a trăit alături de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Vă prezentăm mai jos relatarea acestuia:

"M-a apucat nostalgia. Semn de slăbiciune. Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Vorbisem pe scenă la Cluj, în iulie 2012, la mitingul împotriva loviturii de stat. M-a felicitat, îi plăcuse ce zisesem. Eu nu eram prea mulţumit, iar Sever Voinescu şi Toader Paleologu râdeau de mine. Cred că aveau dreptate, fusesem cam retorico-inflamat. Dar asta prinde la mulţimi: până la urmă, piaţa rezonase.

La întoarcere, preşedintele stătea pe unul din locurile orientate spre spatele avionului. În faţa lui stătea Sebastian Lăzăroiu. Eu eram la vreo 3-4 scaune distanţă, în diagonală faţă de Băsescu.

Şi, la un moment dat, în timpul zborului, privirile ni s-au încrucişat. Era obosit, trist, afectat de toată porcăria suspendării. Ne-am privit fix, în ochi, preţ de un minut sau două, ceea ce e destul de neobişnuit. Privirea aceea intensă, de om care nu se dă bătut, m-a impresionat şi îmi revine adesea. A fost ceva cavaleresc, ca un pact tacit de solidaritate în faţa adversităţii, în acea lungă privire.

Ne-am mai întâlnit de vreo şase-şapte ori după acel moment (nu am fost niciodată un apropiat al său). L-am apreciat, până când opţiunea dezastruoasă pentru Udrea ne-a despărţit.

Regret că nu am putut construi împreună o mişcare curată şi nouă de dreapta. Credeam că dreapta românească se va reseta şi se va reconstrui pornind de oamenii care au fost în prima linie în vara lui 2012. N-a fost să fie, totul a fost ruinat de cei care în acea vară se ascundeau. Cu acordul lui.

Sper să putem construi ceva viabil în nou-născutul M10. Idealul meu rămâne acelaşi: o clasă politică educată, onestă, decentă, patriotică."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.