Moment emoţionat între Papahagi şi Traian Băsescu. "M-a apucat nostalgia. Semn de slăbiciune"

Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Profesorul universitar Adrian Papahagi, unul dintre membri fondatori ai PMP, care ulterior a părăsit formaţiunea nemulţumit de direcţia în care mergeau lucrurile, a povestit un episod emoţionant pe care l-a trăit alături de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Vă prezentăm mai jos relatarea acestuia:

"M-a apucat nostalgia. Semn de slăbiciune. Vreau să povestesc un episod cu Traian Băsescu. Vorbisem pe scenă la Cluj, în iulie 2012, la mitingul împotriva loviturii de stat. M-a felicitat, îi plăcuse ce zisesem. Eu nu eram prea mulţumit, iar Sever Voinescu şi Toader Paleologu râdeau de mine. Cred că aveau dreptate, fusesem cam retorico-inflamat. Dar asta prinde la mulţimi: până la urmă, piaţa rezonase.

La întoarcere, preşedintele stătea pe unul din locurile orientate spre spatele avionului. În faţa lui stătea Sebastian Lăzăroiu. Eu eram la vreo 3-4 scaune distanţă, în diagonală faţă de Băsescu.

Şi, la un moment dat, în timpul zborului, privirile ni s-au încrucişat. Era obosit, trist, afectat de toată porcăria suspendării. Ne-am privit fix, în ochi, preţ de un minut sau două, ceea ce e destul de neobişnuit. Privirea aceea intensă, de om care nu se dă bătut, m-a impresionat şi îmi revine adesea. A fost ceva cavaleresc, ca un pact tacit de solidaritate în faţa adversităţii, în acea lungă privire.

Ne-am mai întâlnit de vreo şase-şapte ori după acel moment (nu am fost niciodată un apropiat al său). L-am apreciat, până când opţiunea dezastruoasă pentru Udrea ne-a despărţit.

Regret că nu am putut construi împreună o mişcare curată şi nouă de dreapta. Credeam că dreapta românească se va reseta şi se va reconstrui pornind de oamenii care au fost în prima linie în vara lui 2012. N-a fost să fie, totul a fost ruinat de cei care în acea vară se ascundeau. Cu acordul lui.

Sper să putem construi ceva viabil în nou-născutul M10. Idealul meu rămâne acelaşi: o clasă politică educată, onestă, decentă, patriotică."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne