Unionişti: Menirea lui Ghimpu la alegeri este să fure voturi de la Maia Sandu, Năstase şi alţii

Orgoliile politicienilor din Basarabia care se declară unionişti i-au împiedicat să propună un candidat unic pentru alegerile prezidenţiale din 30 octombrie din Moldova, astfel că s-ar putea să nu reuşească nici de aceasta dată, afirmă Ion Leaşcenco.
Marş unionist în Chişinău
Marş unionist în Chişinău (Epoch Times România)

Candidaţii la alegerile prezidenţiale, care se declară unionişti în Republica Moldova, nu pot renunţa la orgolii, astfel că nu au ajuns nici de această dată să-şi unească forţele şi să înainteze un candidat comun în cursa electorală, afirmă invitaţii la emisiunea „Sfatul Ţării” de la postul unionist 10TV.

„Nu au reuşit nici de această dată. Orgoliile sunt prea mari din păcate. Multă lume zice că unioniştii, chiar ei, nu sunt unionişti în sine. Din păcate acest lucru a fost previzibil. Dacă e să vedem care a fost cariera politică a candidaţilor, care îmbrăţişau idealul unirii observăm că unii dintre ei chiar nu aveau cum să se vadă în aceeaşi barcă a unirii”, a declarat unionistul Ion Leaşcenco, unul din invitaţii la emisiune.

În opinia blogger-ului, Dragoş Galbur, cei mai mulţi unionişti, printre care şi el, şi-au pierdut „încredere în cei care încearcă să reprezinte curentul unionist la alegerile prezidenţiale şi eventual se declară unicii unionişti şi salvatori ai naţiunii”.

„Dacă analizăm în parte fiecare candidat care se declară unionist, ei au înţeles că unionismul e o pâine de mâncat în politică, au cât de cât o carieră politică şi au gustat din acel dulce gust al puterii şi e clar că nu se vor putea înţelege între ei ca unul să poată ceda locul celuilalt pentru că gândul că ar putea ajunge din nou la putere predomină raţiunea”, a menţionat Galbur.

Blogger-ul unionist mai consideră că în ultima perioadă electoratul unionist s-a deşteptat, devenind chiar destul de inteligent. „Suntem acei copii ai străzii care din 2009 protestam, astăzi toţi am crescut şi putem facem diferenţa între un unionist adevărat şi un profitor politic care cerşeşte voturi. Mă refer la dl Ghimpu care am văzut foarte bine în ultimii ani cum a oscilat”, a precizat Dragoş Galbur în contextul în care liderul liberalilor îşi aminteşte de curentul unionist doar în ajunul campaniilor electorale pe când în perioada dintre alegeri ezită să dea un răspuns clar la întrebarea dacă este unionist sau nu.

Acesta a ţinut să sublinieze şi faptul că „dintre toate evenimentele unioniste la care am participat în ultimii ani, niciodată liberalii nu au fost prezenţi”, menţionând că se referă la cadrul politic. „Mihai Ghimpu face parte din actuala coaliţie de la guvernare, este absolut clar că dl Ghimpu este împins în această campanie pentru a scinda electoratul de dreapta şi mai mult şi pentru a fura voturi de la Maia Sandu, Năstase şi alte partide minuscule care şi-au înaintat candidatul. Aceasta este adevărata menire a lui Mihai Ghimpu”, a punctat Galbur.

Menţionăm că din partea unioniştilor, Partidul Dreapta a desemnat-o candidată pe Ana Guţu, liderul formaţiunii, Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Liberal Reformator, este susţinută de patru sau cinci partide, iar Partidul Liberal l-a desemnat pe Mihai Ghimpu, care în ultima perioadă s-a declarat unionist în cadrul mai multor emisiuni, încercând să atragă electoratul de pe acest eşantion.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe